Den 11. marts finder fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst sted på Jim Lyngvilds vikingeborg, Ravnsborg. En af deltagerne er Mikael Pedersen, der til dagligt arbejder som blomsterdekoratør ved Annette's Blomster i Langeskov.

Langeskov: Det er Annette Burchalls første gang, mens det for Mikael Pedersen fra Langeskov bliver anden gang. Dog er det nu ved at være otte år siden, at han sidst prøvede det.

Søndag den 11. marts deltager han igen i fynsmesterskabet i moderne blomsterkunst, hvor nogle af de bedste blomsterdekoratører på Fyn deltager.

- Men når jeg går rundt derhjemme og tulrer lidt for mig selv, kan jeg godt mærke i maven, at konkurrencen nærmer sig.

Mikael Pedersen, blomsterdekoratør ved Annette's Blomster og deltager ved fynsmesterskab i moderne blomsterkunst.

Det er første gang, at Annette Burchall, som nu snart i 20 år har været indehaver af Annette's Blomster i Langeskov, har én af sine ansatte med til konkurrencen, og hun er ligeså spændt som 42-årige Mikael Pedersen, der står ved siden af hende og binder en buket i lyserøde blomster.

Hans yndlingsblomst er en rose, og den skal helst være lyserød, fortæller han med et forsigtigt smil på læben.

Om lidt går det løs

Her på sit arbejde i blomsterforretningen i Langeskov tænker Mikael Pedersen ikke så meget over, at konkurrencen venter lige rundt om hjørnet.

- Men når jeg går rundt derhjemme og tulrer lidt for mig selv, kan jeg godt mærke i maven, at konkurrencen nærmer sig, smiler han.

Det er også det uforudseelige, der venter, når han med tungen lige i munden, kontrollerede hænder og høj kreativitet, skal løse de opgaver, som deltagerne vil blevet stillet overfor. Ingen kender dem på forhånd. Det eneste, som deltagerne får at vide inden konkurrencen, er, at de får en seddel om, hvad de skal medbringe af værktøj, og det er sådan set bare det gængse værktøj, som en blomsterdekoratørs værktøjskasse indeholder som blandt andet ståltråd og én saks.

Sidste gang, hvor Mikael Pedersen var med, var der to opgaver, som skulle løses. Den ene fik deltagerne én time til, men den anden var der fire timer til at løse. En af opgaverne lød på, at der skulle skabes buffetdekorationer. Nu er han spændt på at se, hvordan det bliver denne gang.

- Det var nogle på hjemmefronten, som synes, at jeg skulle prøve at være med i konkurrencen igen, forklarer han.

- Så det gør jeg så.

Selvlært blomsterdekoratør

For Mikael Pedersen er der også noget spændende i, at årets fynsmesterskab finder sted på designer og modekommentator, Jim Lyngvilds, selvdesignede vikingeborg Ravnsborg ved Korinth.

- Jeg har jo set både ham og vikingeborgen i fjernsynet, og det er virkelig nogle flotte omgivelser, understreger Mikael Pedersen.

Han håber på hæder ved konkurrencen, men for ham er det også noget særligt at være med og få oplevelsen med sig hjem.

- Selvfølgelig er det også vigtigt at lytte til den kritik, som jeg vil få fra dommerne, pointerer han.

Mikael Pedersen er selvlært blomsterdekoratør.

- Jeg elsker at være kreativ og har altid været glad for blomster. Til jul pynter jeg altid op, så det står ud af ørene, ler han og fortæller, at han skaber store kranse og grene.

Sidste jul pakkede han også en gammel stol ind i bark.

- Så får det lov til at stå, til det er ved at falde fra hinanden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.

Mere om emnet

Se alle
Fyns bedste blomsterdekoratører dyster på Jim Lyngvilds vikingeborg

Fyns bedste blomsterdekoratører dyster på Jim Lyngvilds vikingeborg

Ravnsborg forvandles til blomster-idyl: Jim Lyngvild ser frem til 6500 tulipaner på gårdspladsen

Ravnsborg forvandles til blomster-idyl: Jim Lyngvild ser frem til 6500 tulipaner på gårdspladsen

2
To dekoratører fra Nyborg i kamp om fynsk titel

To dekoratører fra Nyborg i kamp om fynsk titel