Ladbydragen er blandt fem finalister til den fynske kulturpris. Vinderen kåres ved en storstilet prisfest 13. november

Kerteminde: Det begyndte med 15 kandidater til Den Fynske Kulturpris. Nu har fagjuryen reduceret de 15 til fem finalister, og den 13. november skal de dyste om æren og de 50.000 kroner, der følger med titlen som vinder af Den Fynske Kulturpris.

"Ladbydragens søsætning" er blandt de fem finalister og skal kæmpe mod programkonceptet "Det Ny Kgl. Teater" af Henrik Grimbäck og Teater Momentum, "Heartland Festival 2016", "Svendborg Graphic" - en festival med fokus på tegneserier, spil og animation samt  teaterforestillingen "Bertolt Brechts Svendborgdigte". 

Den Fynske Kulturpris uddeles enten til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet. Det skal forstås i den retning, at det i årets løb har appelleret og betaget publikum samt bidraget med en unik oplevelse inden for sin genre.

Prisfesten bliver i år holdt i Helios Teater i Faaborg. Ved festen vil skuespillerne Trine Pallesen og Jeppe Sand guide publikum igennem en festlig aften med vovede indslag i et samspil med Teaterkandidaterne, husbandet og sangerinden Katinka./EXP