Fuld storm om cafeteria


Fuld storm om cafeteria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forpagter Dorte Rasmussens opsigelse af forpagtningsaftalen for Kertemindehallernes cafeteria har virkelig sat sindene i kog blandt de foreninger, der bruger idrætsanlægget og hallerne.

Boldklubben nægter at have nogen andel i miseren - klubben har blot søgt og fået lov til at bygge et klubhus på stadion. Og klubben har, ifølge klubbens kasserer, Preben Poulsen, ikke på noget tidspunkt forsøgt at få sin egen spiritusbevilling, men har købt alle varer gennem cafeteriet helt i tråd med den aftale med Dorte Rasmussen, der har været på plads lige siden årsskiftet.

De øvrige klubber i Halklubbernes Samvirke, håndboldklubben, badmintonklubben, bordtennisklubben og volleyballklubben frygter, at dette bliver cafeteriets endeligt og placerer hovedansvaret hos de politikere, der i sin tid gav lov til klubhuset - det har splittet det sociale samvær i idrætscentret og har fjernet eksistensgrundlaget for en forpagter.

Halklubberne har selvfølgelig ret - det er politikerne, der har truffet beslutningen. Men de samme politikere har jo ikke blot siddet og kedet sig en dag og pludselig fået en god idé: Hør, skal vi ikke give boldklubben et klubhus. Politikerne har truffet beslutningen efter et massivt og mangeårigt pres fra boldklubben og i særdeleshed dens formand, Flemming Jensen.

Så boldklubben har selv valgt at flytte fra fællesskabet i hallen og omkring cafeteriet for at være for sig selv i klubhuset. Det kan man sige for og imod - men det er altså kendsgerningen. Klubben har også - uanset hvad Preben Poulsen siger - søgt at få lov at få deres eget salg fra klubhuset uden om cafeteriet. Det skete ved en ansøgning dateret den 30. maj 2007, hvor boldklubben beder om lov til at sælge "øl, vand, vin, slik, is og deslige på samme vilkår som andre klubber i Kerteminde Kommune". Altså har de ønsket en selvstændig spiritusbevilling. Og klubben har altså ikke skrevet under på en aftale med Dorte Rasmussen - det er også fakta.

Nok om det. Hvis vi lige prøver at starte forfra: Det, der er sket aktuelt, er at en forpagter har sagt sin aftale op. Så må kommunen i gang med at finde en ny. For hallen skal have et cafeteria - det er vigtigt for klublivet, for hele det sociale miljø i hallen og for muligheden for at få store sportsarrangementer til kommunen.

Det fastslår borgmesteren. Det fastslår halsamvirket. Og som det fremgår andetsteds her på siden - det mener også halklubberne i Langeskov. De ved tilmed, hvad de taler om - deres cafeteria har reelt været lukket et par måneder. Og det har haft store konsekvenser.

Derfor skal der findes en løsning på cafeteria-problemet - både i Kerteminde, Langeskov og i Munkebo Idrætscenter. Det har været luftet, at man kan lave en fælles forpagtning for alle tre steder - men som man også kan læse i artiklen fra Langeskov, er det nok ikke en bæredygtig løsning. En forpagters succes står og falder med, at forpagteren er en ildsjæl, der selv bruger mange timer på arbejdet. Skal der ansættes betalt personale, hænger tingene ikke sammen.

Så måske er vejen frem at skabe lempeligere vilkår for forpagterne i de tre institutioner - stordrift synes ikke at være løsningen.

Fuld storm om cafeteria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce