Fuld musik for det gode kammeratskab

Christian Ahrendt var med i megen ny musik i går. Han lader de unge selv bestemme, hvad de vil kaste sig over. Ofte er det numre, de finder på internettet, numre der slet ikke er udgivet endnu.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Fuld musik for det gode kammeratskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Ahrendt fra Kerteminde Ungdomsskole samler hundredvis af børn og unge om musikken

Kerteminde: Rå rock, gule ørepropper til de sarte og en propfyldt historisk ramme i "Den Gamle Byrådssal" på Kerteminde Bibliotek - det satte humør til en sjaskkold lørdag eftermiddag.

For fjerde eller måske femte gang gav orkestrene - i hvertfald de fleste - fra Kerteminde Ungdomsskole koncert på biblioteket. I denne sæson har ungdomsskolens musiklærer, Christian Ahrendt, gang i 21 forskellige orkestre, hvoraf de 16 stillede op i går.

Det blev en dag, hvor Christian Ahrendt fik endnu mere at gøre end normalt:

Vinterferien og borte havde taget en guitarist her og en keyboardspiller dér, så læreren fik lov at være med på et afbud rigtigt mange gange.

Gennem den seneste halve snes år har Christian Ahrendt undervist omkring 500 elever i sin rockmaskine på Strandgård.

Det travleste år var der 29 orkestre i gang, i år som nævnt 21. I gennemsnit er der nok fem håbefulde børn eller unge med i hvert band.

Og nej! X-faktor og alt det gøgl har ikke trukket flere til. Den gode, store interesse for musikken var der i forvejen, understreger Christian Ahrendt.

- Den vigtigste faktor for mig er kammeratskabet. Jeg siger altid til de unge, at de skal finde nogle gode kammerater at spille sammen med. Det gør ikke noget, at de ikke kan spille endnu. Det kan vi lære dem, siger han.

Christian Ahrendt, der er 52, har undervist i musik siden har var 16-17 år gammel. I perioder har han været professionel rock-musiker, men han har også forsøgt/forsømt et medicinstudium og været cykelvikar i folkeskolen. Ja, en tid som kioskejer, kan han også berette om.

Da lukkeloven blev mere åben, lukkede han dén dør og tog fat i musikken i Kerteminde.
Der var stuvende fuldt i
Der var stuvende fuldt i "Den Gamle Byrådssal" på Kerteminde Bibliotek i går. Udover musikerne og deres kammerater var der også et pænt besøg af forældre, der - måske gennem gule ørepropper - skulle høre børnenes musik.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Fuld musik for det gode kammeratskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce