Frygt over centerflytning


Frygt over centerflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Kommune vil selv til at undervise folk med hjerneskader. Ikke godt, lyder kritikken

KERTEMINDE: Omkring 24 borgere fra kommunen - hvoraf de 10 er senhjerneskadepatienter med særlige behov - skal fra 1. januar 2009 have specialundervisning i Kerteminde og ikke hos CSV SydØstfyn (Center for Specialundervisning for Voksne) i Nyborg, hvor de går i øjeblikket.

Hvis altså byrådet vælger at følge Ældre- og Handicapudvalgets beslutning truffet 29. maj.

- Det er ikke godt. På CSV sidder de med en viden og en erfaring om vores fysiske og psykiske behov, som jeg ikke tror på, at man bare kan overføre til Kerteminde, siger Grethe Smidt fra Munkebo.

Hun er selv en af de senhjerneskade-patienter - det vil for eksempel sige personer med hjerneskader efter hjerneblodpropper, fald, trafikuheld og lignende - fra CSV, som nu bliver berørt af beslutningen.

- Behandlingen i Nyborg er utrolig vigtig for, at vi kan begå os. Jeg har en virusinfektion, der bevirker, at jeg har mistet noget af min orienterings- og hukommelsessans. På CSV i Nyborg lærer jeg de mest basale ting igen, forklarer Grethe Smidt, der til dagligt bruger et kamera for at kunne huske ting.

Samtidig er hun mandsopdækket af en lærer, de timer hun er på CSV.

Ingen spareplan

På mødet 29. maj i Ældre- og Handicapudvalget blev det dog besluttet, at der indtil videre kun skal ansættes en enkelt hjerneskadekoordinator, der i et vist omfang skal indgå i specialundervisningen.

- Men det er jo slet ikke nok, mener Grethe Smidt.

Også centerleder for CSV i Nyborg, Jens Schrøder, er ærgerlig over udsigterne for patienterne.

- Jeg er bekymret for, at den faglighed, der gennem årene er bygget op her på CSV, bliver svær at erstatte i Kerteminde, fortæller han. Han er forundret over Kerteminde Kommunes beslutning.

Else Møller (K), som sidder i udvalget, kan forstå bekymringen. Men siger dog:

- Der er ikke tale om en spareplan. Lad os nu lige slappe af, inden vi skaber frygt. Jeg tror på, at vi stadig kan skabe tryghed og nærhed med flytningen til Kerteminde for patienterne, siger Else Møller.

Den tidligere borgmester i den gamle Kerteminde Kommune forklarer, at man løbende vil vurdere udviklingen og eventuelt ansatte et passende antal medarbejdere.

Kommunen vil med forslaget selv kunne præge tilbuddet og forme det efter "borgernes behov", som det hedder. Går forslaget igennem, betyder det samtidig, at kommunen går ud af den kommunale entreprenøraftalen med Odense Kommune.
Undervisningen
Kerteminde Kommune bruger CSV SydØstfyn i Nyborg som specialundervisningssted for voksne med senhjerneskader og sindslidelser.

Cirka 24 borgere fra Kerteminde Kommune går på CSV. Men nu vil kommunen til at trække hele undervisningen hjem til Kerteminde for selv at kunne styre og planlægge undervisningen. Går forslaget igennem, vil det ske fra 1. januar 2009.

Men forslaget møder kritik fra brugere og speciallærere.

Frygt over centerflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce