Friskole på landet bønfalder politikerne: - Bussen er vores livsnerve

Lasse, Signe og Sebastian Nielsen er afhængige af gode busforbindelser for at komme fra Kerteminde til Kertemindeegnens Friskole i Revninge hver dag. Hver fjerde af skolens 262 elever tager hver dag bussen til og fra skolen. Nu frygter skolen og eleverne at rute 920, som kører med en times interval om eftermiddagen lukkes. Foto: Michael Bager

Friskole på landet bønfalder politikerne: - Bussen er vores livsnerve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver fjerde af Kertemindeegnens Friskoles 262 elever tager hver dag bussen i skole. Rute 920, der er lukningstruet, er vital for skolens overlevelse, advarer skoleleder Torsten Bo Kristensen

Revninge: Det er egentlig lidt af et mysterium, at der kan ligge en skole med 262 elever i en lille bitte landsby omgivet af marker udenfor Kerteminde. Ikke desto mindre myldrer det hver morgen ved 8-tiden ind med børn og voksne på Kertemindeegnens Friskole i Revninge. Forklaringen ligger - ud over populariteten - blandt andet i de gode busforbindelser til skolen, men med Fynbus' seneste spareplaner, frygter skolen nu for fremtiden:

- Vælger Fynbus at lukke rute 920 vil det helt afgjort udfordre vores eksistensgrundlag. Det er vores livsnerve. Vi har hver dag mellem 60 og 80 elever, der tager bussen til og fra skole. De fleste bor i Kerteminde, men vi har et stort opland, der rækker helt til Munkebo, Ullerslev, Flødstrup og Langeskov på Nyborg-siden. Derudover kører hele overbygningen fra 7. til 10. klasse med bussen til idræt i Kertemindehallen hele vinterhalvåret og 0. klasse har turdag en gang om ugen, hvor de også kører med bussen. Vi kigger på bustiderne, når vi lægger skema og aftaler ringetiderne, fortæller skolens leder Torsten Bo Kristensen.

- Det er en humlebi, at der ligger en skole på 260 elever i en by med bare 150 indbyggere, det er jo blandt andet takket være busforbindelserne.
Torsten Bo Kristensen, skoleleder på Kertemindeegnens Friskole
Lasse og Signe Nielsen tager hver dag bussen til Kertemindeegnens Friskole i landsbyen Revninge seks kilometer fra hjemmet i Kerteminde. De frygter nu, at Fynbus lukker rute 920, som kører timedrift.Foto: Michael Bager
Lasse og Signe Nielsen tager hver dag bussen til Kertemindeegnens Friskole i landsbyen Revninge seks kilometer fra hjemmet i Kerteminde. De frygter nu, at Fynbus lukker rute 920, som kører timedrift.Foto: Michael Bager

Kører gerne længere for lejrskole og fællesskab

Skolen har en historie, der går 150 år tilbage i tiden, og efterspørgslen er stigende:

- Det er en humlebi, at der ligger en skole på 260 elever i en by med bare 150 indbyggere, det er jo blandt andet takket være busforbindelserne. Særligt det seneste halvandet års tid har vi oplevet en stor tilgang. Især i kraft af vores nyoprettede 10. klasse. En stor del af klassens 24 elever tager bussen. Ved at nedlægge rute 920 vil det frie skolevalg blive udfordret, og vores radius blive væsentligt reduceret, fortsætter han.

Nogle af de børn, der bruger rute 920 på daglig basis er Sebastian, Lasse og Signe Nielsen. De går i henholdsvis 10. 7. og 5. klasse og bor i den nordlige del af Kerteminde med deres forældre Anni Mikkelsen og Bjarke Nielsen. Familien har valgt friskolen, selvom de bor væsentligt tættere på Kerteminde Byskole:

- Den ældste gik på Fjordvangskolen, indtil den blev lukket. Derefter kom han på friskolen. Den yngste var ikke så glad for byskolen, så hun kom til Revninge fra 3. klasse. Den mellemste rykkede vi, da han skulle i 7. klasse. Det er en dejlig skole, som vægter fællesskabet højt. Der er et utrolig stærkt sammenhold, de laver meget musik og teater, og så er der lejrskole hvert år. Det ville være forfærdeligt, hvis de lukker den busrute. Det er fuldstændig tåbeligt, hvis der skal køre 200 biler gennem Revninge hver dag. Det er jo ikke engang fordi, der mangler passagerer. Der er altid mange elever med bussen. Det kan jeg ikke se noget fornuft i overhovedet, fortæller Anni Mikkelsen.

Og hvad med gymnasiet?

I dag kan børnene gå hjemmefra klokken 7.45 om morgenen, stige på bussen, som holder ved landevejen klokken 7.47, skifte på rutebilstationen, slutte sig til en endnu større flok børn, og køre videre 8.07 mod Revninge, så de kan sidde klar på deres pladser, når klokken ringer ind 8.20. Når de skal hjem igen kører bus nr. 920 med en times interval helt frem til klokken 21.23.

Forældrene ærgrer sig også over, hvis trafikforbindelsen til Nyborg Gymnasium bliver afbrudt.

- Det kan være, at Sebastian vælger Nyborg Gymnasium bagefter. Hvordan skal han så komme i skole?

Friskole på landet bønfalder politikerne: - Bussen er vores livsnerve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce