Fra pensionist til selvstændig: Efter 47 år tager Karsten springet

Karsten Gellert havde tænkt sig at nyde sin pensionisttilværelse i Kerteminde, men så trak tanken om at blive selvstændig ham i en anden retning. Foto: Birgitte Søe

Fra pensionist til selvstændig: Efter 47 år tager Karsten springet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionisttilværelsen passede ikke Karsten Gellert, der nu har kastet sig ud som selvstændig rådgiver for virksomheder.

Kerteminde: Udsigten ud over vandet er ikke til at tage fejl af, og den nyder Karsten Gellert hver dag sammen med sin hustru Dagmar. De to slog sig ned i Kerteminde for at nyde pensionisttilværelsen. Men det varede ikke længe, før Karsten Gellert indså, der var noget, der manglede. Telefonen ringede ikke længere, og livet som pensionist så ud til at stå en smule stille.

- Der var ikke sådan et bud efter mig, som der havde været i 47 år, fortæller Karsten Gellert, der i dag er 66 år og har arbejdet i bankverdenen siden 1970.

Nu kaster han sig ud i eventyret som selvstændig. Det har han villet længe, men først nu tør han tage det store skridt.

- Jeg har tænkt på det mange gange, at jeg gerne ville være selvstændig, men lidt tryghedsnarkoman er man vel, fortæller Karsten Gellert med et glimt i øjet.

Men nu skal han ud og hjælpe små og mellemstore virksomheder med at holde styr på økonomien gennem sin nye virksomhed Gellert-Consulting.

- Jeg har tænkt mig at dække Fyn

Mange virksomhedsejere og dem, der starter virksomheder op og specialiserer sig, er hamrende dygtige, mener Karsten Gellert, der dog har erfaring med, at den økonomiske del af en virksomhed kan være svær at holde styr på, hvis man ikke har erfaring med begreber som "aktiver", "likviditet" og "bundlinje".

- Det kan betyde rigtig meget for en virksomhed, hvis der sidder en bankmand ved siden af, som også går med dem i banken, uddyber Karsten Gellert, der ikke har nogle ambitioner om, hans nye enmands-virksomhed skal strække sig ud over hele landet.

- Jeg har tænkt mig at dække Fyn, og så skal det ikke være et nyt fuldtidsjob, understreger han, der alligevel kaster al sin erfaring i projektet.

- Det frustrerer mig at se, hvor mange virksomheder der ikke formår at udfolde deres potentiale, fordi de ikke forstår, hvordan banken tænker. Den erfaring kan jeg så give videre, uddyber han.

Aktiv i lokallivet

Ægteparret har boet i Skærbæk i de sidste 25 år, men i november slog de sig ned i Kerteminde, da kendskabet til lokalområdet og familien i Odense trak dem mod Fyn. Med et sommerhus ved Nordstranden var de vant til at begå sig i det nordøstfynske.

- Det føltes lidt som vores andet hjem, fortæller Karsten Gellert, der også deltager i lokallivet og er aktiv hos Frivilligcenteret, Lions og Munkebo Fodslaw.

Fra pensionist til selvstændig: Efter 47 år tager Karsten springet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce