Forundring over sure smileys


Forundring over sure smileys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevareregionen efterlod bøder og tre sure smileys efter besøg i Kerteminde

KERTEMINDE: Kartofler og æbler opbevaret i baggården. Varer med overskredet salgsdato på hylderne. Østerssauce stående fremme ved stuetemperatur. Snavsede gulve, hylder og emhætter.

Sådan noget kan kontrollanterne fra Fødevareregion Syd ikke lide. Og derfor bliver disse regelovertrædelser også honoreret med sure smileys.

Hos Kerteminde Grillen, hvor Thi Trinh Than ikke ønsker at udtale sig om kontrolbesøget, har der været fire besøg i løbet af det seneste år. Det seneste den 22. april.

I maj 2007 blev det til en sur smiley. Det er der nu igen efter to besøg i 2007 med positive smil.

I midten af april blev der kigget i kroge og køkken på grillbaren. Det blev blandt andet konstateret, at den var gal med behandlingen af fødevarerne. Flere fødevarer blev opbevaret ved stuetemperatur, og det optøede fjerkræ og de nedkølede ris manglede adskillelse.

Rene skabe ønskes

Derudover blev der henstillet til, at hvor der var fødevarer, skulle der også være rent, og det blev krævet, at personalet fik uddannelse i hygiejne. Der manglede skriftlige oversigter over hvordan personalet behandlede fødevarerne, vaskede op og desinficerede det brugte service.

Rapporten konkluderede også, at der ikke var rent nok på hylder, gulvet og i emhætten.

Regelovertrædelserne betyder, at grillen får en bøde på 10.000 kroner, og derudover skal ejer Thi Trinh Than betale for, at der kommer en kontrollant ud og kigger det hele efter endnu en gang.

I rapporten fra Den Røde Pimpernel i Vestergade, der havde besøg den 16. april, er der uddelt bundkarakter i to af de fem kategorier. Hygiejnen omkring behandling af fødevarer og rengøring har udløst to fire-taller.

Definition af rod

- Der stod fem æbler og et halvt kilo kartofler i gården, men det var én fra personalet, der havde sine personlige indkøb stående. Desuden mente kontrollanten, at der var et generelt rod i køkkenet. Og det er jo hende der bestemmer, siger indehaver af Den Røde Pimpernel, John de Vos, der undrer sig over kontrollantens definition af rod.

Han er ikke tilfreds med kontrollantens dom, og slet ikke med de to bøder på i alt 20.000 kroner, som dommen har udløst.

- Det er irriterende. Nu har vi sat kopper og tallerkener på rad og række, og så kommer der én på et tidspunkt og kontrollerer os igen, siger John de Vos, der regner med, at dette besøg får mundvigene på smileyen til at vende op igen.

I maj 2007 var der også en sur smiley til Den Røde Pimpernel. Den blev ved begge de næste to besøg i løbet af året ændret til en meget glad og en knap så glad smiley.

Forkert tidspunkt

Den sidste sure smiley blev uddelt til Statoil på Grønlandsgade. Det ærgrer indehaver Hans Petersen, der havde kontrolbesøg den 14. maj.

- Vi fik besøg på det forkerte tidspunkt. Det var efter en travl periode, hvor vi ikke havde nået at få ryddet ordentlig op. Vi fik at vide, at havde vi skrevet i en bog, at vi var i færd med at rydde op, så kunne vi være reddet, siger Hans Petersen.

Den sure smiley er givet til tankstationen for problemer omkring hygiejnen i forbindelse med rengøring. Desuden blev der på de, ifølge kontrollanten, rodede hylder fundet fødevarer, der havde overskedet sidste salgsdato, en fryser var kun -14,1 grader kold, og der var sandwich og smørrebrød, der kun var mærket med pris og produktionsdato.

- Selvfølgelig skal kunderne ikke have for gamle varer, men du kan ikke undgå, at der er nogle ting, som står og roder lidt. Men det er ikke rimeligt. På hylderne stod der kun lukkede varer som chips. Var hun kommet en uge senere, havde alt været i orden, siger Hans Petersen, der har tænkt sig at opponere mod sin bøde på 10.000 kroner.

Siden januar 2005 har der været fire kontrolbesøg på Statoil, og de tre første gange er det blevet til glade, gule smil.

På et tidspunkt i den nærmeste fremtid kommer der atter besøg på Grønlandsgade, og Hans Petersen regner med, at det her bliver til en ny glad smiley.

Forundring over sure smileys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce