Fortsat fald i antal indbrud i Munkebo


Fortsat fald i antal indbrud i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRIMI: Indbruds-kriminalitet er fem gange lavere end i 1997. Munkebo ligger lavest i politikredsen

MUNKEBO: Antallet af indbrud begået mod ejendomme i Munkebo fortsætter med at falde.

Ifølge politiets seneste statistik oplevede Munkebo i 2004 et fald i antallet af indbrud på 15 procent i forhold til året før. I 2003 blev der således begået 62 indbrud i Munkebo. I 2004 blev tallet 52 indbrud - altså i gennemsnit ét om ugen.

Dermed fortsætter indbrudskurven den faldende tendens, der startede i 1997. Dengang blev der begået 276 indbrud i kommunen - altså fem gange flere end i 2004.

Og det glæder ikke overraskende byens landbetjent John Yde Madsen.

- Det er indbruddene, der virkelig er ubehagelige og gør ondt på borgerne. Med det fortsatte fald er Munkebo blevet den kommune i Odense Politikreds, hvor der bliver begået færrest indbrud - og det er jo meget glædeligt, siger John Yde.

Han mener, at forklaringen på det fortsatte fald skal søges i flere faktorer. Blandt andet tildeler han kommunens forebyggende indsats over for de unge, at der ikke bliver udklækket så mange nye narkomaner. Og eftersom den største del af alle villaindbrud begåes af narkomaner på jagt efter hurtige penge, giver den forebyggende indsats sig udslag i færre indbrud.

Samlet set blev der sidste år indgivet flere anmeldelser om kriminalitet end året før - i 2003 var tallet 236 anmeldelser. I 2004 blev det til 274 - altså en stigning på 10 procent.

Det skyldtes blandt andet et par meget aktive tyveknægte, der begik en del butikstyverier og tyverier fra personbiler og campingvogne. Begge er blevet dømt og afsoner.

2004 bød også på to røverier - begge af den mere kluntede slags..

Således stak en butikstyv af fra Aktiv Super og truede personalet til at lade ham gå - dermed ændrede kriminalitet karakter fra et banalt tyveri til et røveri.

Og helt galt gik det for en bankrøver, der blev snuppet umiddelbart efter røveriet mod Danske Bank - mens han sad og ventede på en taxa. Han er siden idømt ét år og ni måneders fængsel.

Fortsat fald i antal indbrud i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce