Forsk i din fjerne slægt i Martofte og omegn

Preben Knudsen vil hjælpe folk med spor fra slægten i fortiden. Arkivfoto: Kim Rune

Forsk i din fjerne slægt i Martofte og omegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Holmens Hus i Martofte tilbyder Preben Knudsen nu kurser i slægtsforskning. Når han har afsluttet disse kurser, skal han i gang med at skrive en bog.

Martofte: Flere og flere vil i en fragmenteret eller løsrevet og rodløs tid gerne søge deres ophav, og nu tilbydes slægtsforskningskursus for begyndere og lettere øvede i Holmens Hus i Martofte.

Der holdes informations-, inspirations- og tilmeldingsmøde 8. februar klokken 19.

Det er Stubberup Sogns Beboerforening og Lokalhistorisk Arkiv, som står bag kurset.

Kursisterne fra sidste år ytrede ønske om medbestemmelse i programmet for i år, så det prøver arrangørerne at få indarbejdet.

Det er ikke bare navne og årstal, men også forfædrenes rolle i samtidshistorien, man skal kigge nærmere på. Kirkebøger, folketællinger, ejendomsoplysninger, gamle kort, aviser fra 1918 og tilbage til 1600-tallet og tusinde andre ting ligger klar på nettet. Biblioteker, arkiver, museer m.m. kan også hjælpe.

Det forventes, at deltagerne har kendskab til brug af internettet, og det vil være en stor fordel, hvis de medbringer en bærbar computer.

Kurset foregår over fire omgange med to lektioner på 45 minutter pr. gang.

Første aften snakker man om det videre forløb, og informationsaftenen tæller ikke med som undervisning.

Bog på vej

Det bliver sidste undervisning i denne omgang, da underviseren, Preben Knudsen, er ved at skrive en bog om de ca. 84 krigere fra De Slesvigske krige, som havde boet i Stubberup Sogn. I bogen fortæller han om deres historie fra vugge til død. Tingene har det med at vokse, så det er også blevet Schelenborgs historie og efterhånden hele sognets historie fra ca. 1814 til 1920.

- Jeg forventer, at det færdige værk bliver på ca. 300 sider, men det helt afgørende er, om jeg til den tid kan finde fonde til finansiering af bogen, fortæller han.

Hvis du har spændende historier fra denne tidsepoke, må du gerne kontakte Preben Knudsen på 26351257 eller sende ham en mail på ellen1marie@hotmail.com /EXP

Forsk i din fjerne slægt i Martofte og omegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce