Formandens tre bedste resultater

Arne Krydsfeldt har taget mere end 20 år i bestyrelsen for produtkionsskolen, fordi han har nydt at være med til at skaffe bedre forhold for unge, der måske ikke altid har haft det lige nemt. Foto: Helle Nordström

Formandens tre bedste resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne Krydsfeldt stopper nu efter mere end 20 år i bestyrelsen for Østfyns Produktionsskole - de sidste mange som formand. Vi har bedt ham om at pege på de tre bedste resultater i årene, hvor skolen er vokset til dobbelt størrelse og nu snart bliver en Forberedende Grunduddannelse (FGU)

Nordøstfyn: Da Arne Krydsfeldt, formand for bestyrelsen i Østfyns Produktionsskole, en gang først i 90-erne blev valgt ind i bestyrelsen (som byrådsmedlem i Langeskov Kommune), var skolen netop flyttet fra de beskedne rammer, den startede i i Urup til Strandgård i Kerteminde.

- Det har været spændende at være med til at udvikle skolen fra 50-60 elever til nu cirka 100 i en stor og flot skole, der har plads til omtrent det dobbelte, siger han.

Arne Krydsfeldt er i dag 70 år og trådt ud af politik for mange år siden. Men posten i produktionsskolens bestyrelse har han beholdt - indtil nu. Men med skiftet til FGU bliver der ikke plads til ham i bestyrelsen.

- Jeg er blevet ved, fordi det har været spændende at skabe nogle gode forhold for unge, der måske ikke altid har haft det lige nemt, og jeg ville også gerne have været med til at etablere FGU, men jeg blev desværre ikke valgt.

Men Arne Krydsfeldt har mange resultater at se tilbage på, og vi har bedt ham om at pege på de tre bedste:

1. Erhvervsgrunduddannelsen

Det var et rigtigt godt resultat, da vi fik forhandlet os på plads med Kerteminde Kommune, så det blev os i produktionsskolen, der skulle hjælpe dem med EGU (Erhvervsgrunduddannelse), såldes at det var os, der skulle lægge individuelle planer for de unge og os, der skulle følge op på dem. Det var godt for de unge, der på den måde var i rigtigt gode hænder, og det var godt for skolen at få den opgave lagt i vores hænder.

2. Møller-millioner

Det var et stort resultat, at vi fik gennemført, at vi kunne købe Kruuses gamle fabrik i Marslev, og ikke mindst, at vi fik tilsagn fra A.P. Møller Fonden om penge til ombygning - omkring 8,5 millioner kroner, så vi i dag står med en meget flot og rummelig skole.

3. Den grønne linje

Det var et vigtigt skridt, at det lykkedes os at købe jord i Marslev af Kerteminde Kommune, så vi kan fortsætte vores grønne linje med dyrehold. Vi startede med at leje jorden, men nu har vi fået lov at købe den, så vi kan være sikre på at bevare den grønne linje. Vi har desuden forpagtet noget af kirkens jord, hvor vi kan dyrke foder til dyrene. Den grønne linje er vigtig for skolen for at give forståelsen af, hvordan vi skaffer mad, og der er et vigtigt pædagogisk redskab at opleve, at dyrene er afhængig af vores indsats.

Formandens tre bedste resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce