Formandens fem bud: Det må du ikke gå glip af på Langeskov Kræmmermarked


Formandens fem bud: Det må du ikke gå glip af på Langeskov Kræmmermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Fra den 21. til den 23. september løber årets Kræmmermarked af stablen i Langeskov. Programmet er tætpakket med arrangementer.
  • Formand for Langeskov Borgerforening Thomas Folleraas giver her sit bud på fem ting, du ikke må gå glip af til årets kræmmermarked.

1. Tivoli
Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

Et af de helt store trækplastre ved Langeskov Kræmmermarked, og noget man bare skal opleve, er tivoliet. Ifølge Thomas Folleraas er tivoliet en del af helheden ved kræmmermarkedet, og når man ser tivoli komme til byen, så ved man, at det er tid til kræmmermarked igen.

Igen i år er det et af europas største omrejsende tivolier, Nordisk Tivolipark, der gæster markedet. Omkring 15 kørende forlystelser tæller tivoliet, foruden tombolaer og diverse spilleboder. Det er et tivoli, der har det hele.

- Karrusellerne er enormt dekorative. Der er musik og hvin og lys. Det kan bare et eller andet, og skaber en særlig stemning.

Tivoli har åbent fredag 15.00-01.00, lørdag 10.00-01.30 og søndag 10.00-18.00.

2. Lørdagsfesten
Arkivfoto: Nils Svalebøg

Noget man bestemt heller ikke må gå glip af, er den traditionsrige lørdagsfest i Markedsteltet. Lørdagsfesten har været der i alle årene og byder på fællesspisning, musik og dans.

- Der er kanongod stemning, fra vi åbner, til vi lukker. Det er der, hvor hele byen fester.

Omkring 400 gæster plejer at komme til festen, og ifølge Thomas Folleraas kan man virkelig mærke, at det er noget, folk har set frem til. Folk sørger altid for at komme til at sidde sammen med venner og bekendte, så der bliver god stemning ved bordet.

- Det er noget af det, der gør festen, når folk er med.

Lørdagsfesten foregår i Markedsteltet lørdag aften fra 18.30-01.30, og man kan stadig nå at få billetter.

3. Temabarerne
Arkivfoto: Jeppe Maagaard Holm

En ting, man helt sikkert også skal opleve til årets kræmmermarked, er alle de små temabarer, der er rundt omkring på pladsen. man går meget op i temaerne, og der er gjort meget ud af det. Saloonen er for eksempel rigt repræsenteret med western-ting og amerikanske flag, og barpersonalet er i cowboyhat, cowboyskjorte og cowboystøvler.

- Det hele er bygget af frivillige hænder, og der er lagt et stort arbejde i det.

Temabarerne er altså også et billede på og en oplevelse af de frivilliges arbejde ved kræmmermarkedet.

4. Rigtige Mænd i Kræmmerkroen
Arkivfoto: Morten Pape

Ifølge Thomas Folleraas er der meget, der skal opleves på årets store musikprogram. Selv glæder han sig særligt til Rigtige Mænd i Kræmmerkroen lørdag aften.

Rigtige Mænd er et erfarent TV-2 kopi-band, og det er første gang, de spiller på Langeskov Kræmmermarked. Det har ellers i mange år været det samme populære band, Gasoline, der har spillet i Kræmmerkroen lørdag aften, men i år er man, af flere årsager, blevet enige om at prøve noget nyt.

- Engang imellem skal der noget nyt til, og jeg håber, det bliver rigtig godt.

Rigtige Mænd spiller i Kræmmerkroen lørdag aften klokken 21.00-00.30.

5. Markedsgudstjeneste
Arkivfoto

Markedsgudstjenesten søndag morgen skal man heller ikke gå glip af, selvom det måske kan være lidt svært at komme op til, hvis man har været sent ude lørdag aften.

- Jeg er ikke en af dem, der overrender kirken selv, men der er en helt speciel stemning til lige netop markedsgudstjenesten.

Stemningen til gudstjenesten er mere uformel end i kirken, og der er en helt særlig ro i Markedsteltet under gudstjenesten. En dejlig start på en søndag på kræmmermarked.

Markedsgudstjenesten i år skal afholdes af to præster, henholdsvis Arendse Wulff Jørgensen fra Rønninge sogn og Louise Rosenberg Ravn fra Marslev Birkende.

Markedsgudstjenesten foregår søndag morgen klokken 08.45-09.30 i Markedsteltet.

Formandens fem bud: Det må du ikke gå glip af på Langeskov Kræmmermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce