Gunnar Dalskov-Andersen har været formand for Ældre Sagen i Munkebo-Langeskov siden afdelingen blev stiftet i 1987 - nu stopper han.

Munkebo: - Jeg har været aktiv i Ældre Sagen siden jeg gik på pension, og jeg har i mange år været aktiv i Ældrerådet. Men der er en ting, jeg i alle de år aldrig fandt ud af: Hvornår skal jeg selv have tid til at være ældre. Det skal jeg nu, siger Gunnar Dalskov-Andersen som forklaring på, at han ikke genopstiller til bestyrelsen i Ældre Sagen, når der er årsmøde den 2. marts. Dermed undgår han lige bestemt 30 års jubilæum som formand.

- Jeg skal ikke have noget jubilæum. Jeg vil gerne selv kunne bestemme, hvornår jeg skal stoppe, og jeg syntes, at tiden er inde nu, siger den 89-årige pensionerede kaptajn med det intense blik og det tykke, hvide hår.

For Gunnar Dalskov-Andersen kom stiftelsen af Ældre Sagen nærmest som en gave dengang i 1987.

- Da jeg vågnede som pensionist den 1. december 1986 kunne jeg konstatere, at der nu ikke var nogen, der interesserede sig for mig. I sidste uge gik jeg på arbejde, nu havde jeg 180 arbejdstimer om måneden, der ikke var brug for. Jeg kunne også konstatere, at jeg skulle få ligningen med færre penge og mere fritid til at gå op, og det var der ingen, der havde forberedt mig på, fortæller han.

Og så var det, at der i januar 1987 blev husstandsomdelt en fyldig pjece, der annoncerede etableringen af Ældre Sagen.

Gunnar Dalskov-Andersen kom med i amtskomiteen på Fyn og var med til at stifte Kerteminde-Munkebo-Langeskov afdelingen, der blev til Munkebo-Langeskovafdelingen, da Kerteminde i 1996 etablerede deres egen afdeling.

  • Af: