Formanden for 138 år gammel lokalavis: - Vi står med ryggen mod muren

Kjerteminde Avis fremviser igen et negativt regnskab.

Formanden for 138 år gammel lokalavis: - Vi står med ryggen mod muren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjerteminde Avis har igen underskud i regnskabet, og det frustrerer formanden for avisen, der giver avisen 2-3 år, hvis ikke udviklingen vendes.

Kerteminde: Kjerteminde Avis har flere år i træk haft underskud på bundlinjen, og det kan ende med at lukke avisen. Avisen kan nemlig snart skue bunden af pengekassen, hvor der ligger 545.306 kroner tilbage i.

- Hvis vi kan få det til at køre, så skulle vi gerne overleve, men kan vi ikke det, så har vi måske 2-3 år højest, fortæller Troels Maglegaard, der er formand for bestyrelsen bag Kjerteminde Avis.

- Vi kan godt undre os en lille smule over, det er denne her vej, det går, men det har nok noget at gøre med, at vi dækker et meget lille område. Så vi har ikke mulighed for at udvide vores læserskare. Og det er heller ikke nemt at få annoncører ind på siderne. Derfor er vi der, hvor det giver et lille underskud hvert år - eller et for stort underskud, for det lever vi jo ikke med i længden, forklarer han.

En trist dag for den lille avis
En meget trist dag for den lille avis, medarbejderne og for hele Kerteminde.

Sådan skrev daværende chefredaktør, Jørgen Wind-Hansen, i Kjerteminde Avis den 22. december 2010, da det for alvor var blevet en kendsgerning, at avisen ikke længere kunne udkomme, og man måtte overgå til at være en webavis.Kjerteminde Avis har eksisteret siden 2. oktober 1879.I 2006 indgik man et samarbejde med Fynske Medier om en ugeavis, Kerteminde Ugeavis, som var en sammenlægning af Kjerteminde Avis' Landbonummer og Nordøstfyns Avis, der var under Fynske Medier.Kjerteminde Avis led under en rift om annoncerne, og de var en forudsætning for driften af Dagbladet, der udgav sin sidste trykte avis i 2010.
Grafik: Mikkel Damgård Petersen
Grafik: Mikkel Damgård Petersen

122.490,39 kroner i mediestøtte

Den lokale avis får ligesom så mange andre medier en del af kagen, når der uddeles mediestøtte til landets mange medier. I 2018 får Kjerteminde Avis 122.490,39 kroner i mediestøtte, men det er langt fra nok til at dække underskuddet fra 2017, der lyder på 202.053 kroner.

Med regeringens nye udspil til et medieforlig etableres en pulje, der skal støtte distrikts- og ugeaviser, ligesom digitale medier skal have den samme momsfritagelse, som trykte aviser får.

- Vi har en chance, nu hvor der er lagt op til en ændring i momsreglerne, og det gør det lidt gunstigere. Så vi håber og tror på, at vi kan overleve. Men det er en kamp med ryggen mod muren, fortæller Troels Maglegaard.

Forsiden på den første avis, som udkom i 1879. Arkivfoto.
Forsiden på den første avis, som udkom i 1879. Arkivfoto.

- Vi håber jo, at det bliver vendt

Kjerteminde Avis har ikke altid været en netavis, hvor man skulle købe sig adgang til artiklerne. Frem til slutningen af 2010 udkom artiklerne i en printet avis. Sidenhen har man lagt om til en netavis, men det har heller ikke været helt uden bump på vejen.

- Vi har lagt om til en anden platform, men den har vi også haft nogle problemer med. Så vi forsøger nogle forskellige tiltag. Vi har også tænkt os at promovere os lidt mere, så vi forhåbentligt kan få nogle flere læsere, fortæller Troels Maglegaard og uddyber, at man kan få en smagsprøve på fem artikler om måneden, uden man er fast bruger af netavisen.

Troels Maglegaard vil ikke ud med, hvor mange faste læsere og abonnenter Kjerteminde Avis har nu, men i 2015 kunne daværende chefredaktør på avisen, Rikke Mohr Jørgensen, fortælle, at de dengang havde 880 faste abonnenter, der udgjorde tre fjerdedele af den samlede indtægt. Resten kom fra annoncer.

Men én ting er sikkert: Hvis ikke udviklingen vender, så får det store konsekvenser for den lokale netavis.

- Vi håber jo, at det bliver vendt, og vi kan overleve med den kapital, vi har, men ellers så er vi nødt til at lukke, fastslår Troels Maglegaard.

Avisen har været i kontakt med den nuværende chefredaktør, Niki Treumer Mogensen, men han har desværre ikke haft tid til at medvirke i et interview.

Formanden for 138 år gammel lokalavis: - Vi står med ryggen mod muren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce