Formand for Munkebo Fodslaw: Arne frisker hjernen med en vandretur

Flere børnefamilier dukker op, når Munkebo Fodslaw byder ind til nytårsmotion rundt i Munkebos natur. Undervejs hænger der bingotal, som deltagerne kan krydse af på de bingoplader, de har med sig. Foto: Mette Louise Fasdal

Formand for Munkebo Fodslaw: Arne frisker hjernen med en vandretur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere gik Arne Kristiansen kun småture. Som efterlønner blev han formand for Munkebo Fodslaw og kan nu godt lide at slå gangvorterne ud flere gange hver uge - både for at opleve naturens foranderlighed og det store sammenhold i den lokale vandreforening.

Munkebo: Bevægelse er godt for kroppen, og naturen gør sindet godt. Det har 72-årige Arne Kristiansen erfaret, og det er nok det, der gør, at han år efter år er fortsat som formand for Munkebo Fodslaw.

I morges gled han ud i morgenkulden i Munkebo på sin cykel for at køre rundt og sætte pile og skilte op for at afmærke tre ruter - en på fire kilometer, en på seks og en på 10. Det tog ham to timer at cykle rundt. Så var han også frisk, og han fik endda det betagende syn med sig, som det var, da solen stod op og brød horisonten i røde-lilla farver.

Om lidt slår klokken 13, og så vil folk atter en gang stimle sammen foran forsamlingshuset i Munkebo. Denne søndag kan Munkebo Fodslaw nemlig for 9. år i træk arrangere nytårsmotion. Der dukker typisk omkring 175 mennesker op til disse vandringer og at dømme på de mange fødder, der træder ind i forsamlingshuset for lige at søge lidt varme, inden det går løs, kunne Munkebo Fodslaw godt ramme det samme tal i år igen.

- Det kan jeg da godt være tilfreds med, men jeg er nu altid tilfreds, smiler Arne Kristiansen.

En interesse til efterlønnen

Da han nærmede sig de 60 år, begyndte han at overveje, hvad han skulle bruge fritiden på, når han gik på efterløn. Hans naboer var med i Munkebo Fodslaw, og det syntes han egentlig lød spændende. Han kunne godt lide at gå småture med familien i naturen. Kort efter han meldte sig ind i vandreforeningen, og der gik ikke længe, før han var formand.

- I dag tager det meget af min tid, for det greb jo om sig, ler Arne Kristiansen, mens han ordner stakkene med informationsmateriale om Munkebo Fodslaw. Han håber, at han vil kunne komme til at dele noget af det ud til nye interesserede medlemmer, der muligvis kunne dukke op på denne solrige januar-søndag, hvor kulden godt nok griber fat med sin isklo, men solen står højt, og så skal der jo ikke klages.

Arne Kristiansen nyder at komme ud og opleve naturen på de ugentlige gåture med de andre i foreningen.

- Vi går ofte de samme ruter, men det er alligevel aldrig det samme, for naturen er så foranderlig med årstidernes skiften. Derfor kan det godt være, at det er det samme sted, vi går, men vi kommer alligevel til at opleve det hele anderledes, forklarer han.

Omkring 1500 kilometer om året

Siden han kom med i Munkebo Fodslaw, har han også gået mange ture rundt i Danmark. Han skønner, at han nok årligt går mellem 1000 og 1500 kilometer.

Hans kone, Lene, er også kommet med i den lokale vandrerforening og er mindst ligeså engageret som ham.

- Det er skønt, at vi har den interesse, som vi kan dele sammen, understreger han og fortæller, at han og Lene også sammen planlægger nogle af de busture, som Munkebo Fodslaw arrangerer.

- Så besøger vi stedet året før, at turen udbydes i foreningen.

I år har han og hans kone arrangeret en bustur til Sauerland i Tyskland i september.

Busturene er faktisk én af de ting, som Munkebo Fodslaw er begyndt at arrangere efter, at Arne Kristiansen kom til som formand. I år kan vandreforeningen tilbyde seks forskellige ture, og selv skal han med på tre af dem - den til Sauerland, som han selv arranger og derudover en tur til Grænselandet i juni og en tur til Sivota i Grækenland sidst i september.

Tre ture om ugen

Da Arne Kristiansen kom til som formand, havde Munkebo Fodslaw kun en ugentlig tur. Nu er der tre ture hver uge. Det er gåture mandag og torsdag formiddag og enten tirsdag aften eller i weekenden. Mandagsholdet er for dem, som gerne vil gå i et moderat tempo, og hvor turene ikke er længere end fem kilometer, mens torsdagsturene kan være på op til 10 kilometer.

Selv går formanden omkring 20 kilometer ugentligt.

Klokken nærmer sig 13, og det er tid til at samles uden for forsamlingshuset, så folk kan blive sendt ud på ruterne. I dag er det næstformand, Niels Ole Jensen, der har fået opgaven med at give folk en peptalk.

- Det handler jo også om at udlicitere, smiler formanden og fortæller, at der generelt aldrig er nogen problemer med at få hjælp.

- Vi kender også alle hver især vores opgaver ved arrangementerne.

Formand for Munkebo Fodslaw: Arne frisker hjernen med en vandretur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce