Formand for Kirsebærfestival vil løse trafikpropper i 2018

Kirsebærminister anno 2017, Steen Hjorth, får hjælp til at holde maven inde af kirsebærdronningen ved kirsebærspytningskonkurrencen.

Formand for Kirsebærfestival vil løse trafikpropper i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om en måned starter planlægningen af Kirsebærfestivalen 2017. Efter sidste års publikumsrekord, vil formanden overveje en anden opbygning af festivalen, så der ikke kommer trafikpropper i Langegade.

Kerteminde: - Hold da op, alle de mennesker. Hvor kom de da lige fra.

Formand for Kirsebærfestivalen retter sig op i stolen og slår ud med hænderne, mens han fortæller, hvordan Kirsebærfestivalen nærmest blev lagt ned i 2017 af et usædvanligt stort rykind af gæster.

- Der var nogen, der sagde, at der var 80.000 mennesker, men det tror jeg nu ikke på, siger Jens Gantriis, der til gengæld har et godt bud på, hvorfor Kirsebærfestivalen efter 13 år kan fortsætte med at vokse.

- Det der er hemmeligheden ved Kirsebærfestivalens succes, det er nærheden, siger Jens Gantriis og ser ud som om, han lige har afsløret koden til nationalbankens kælder.

Nærheden fra den lokale opbakning og de mange lokale indslag på Kirsebærfestivalen, og den fysiske nærhed ved en kompakt festival, der er koncentreret på et begrænset område af Kerteminde by.

- Jeg har oplevet, at den gejst vi har omkring Kirsebærfestivalen, den er fantastisk, og det er både fra frivillige, borgere og erhvervslivet, fortæller Jens Gantriis.

Formanden sagde ellers før festivalen i 2017, at nu skulle den ikke være større. Det blev den så alligevel.

Kan du hjælpe med app?
Har du forstand på at udvikle apps, og har du overskud til at hjælpe Kirsebærfestivalen med at lave en app, så hører Jens Gantriis meget gerne fra dig.Kirsebærfestivalens program udkommer nemlig på papir, og det bliver hvert år overhalet af virkeligheden, når der kommer ændringer i programmet.

Derfor er det Kirsebærfestivalens store ønske at få udviklet en app, så gæster altid har opdateret program på deres telefon.

Har du mulighed for at hjælpe, kan du kontakte Kirsebærfestivalens formand, Jens Gantriis, på telefon: 40 44 68 59.

Solsejlet forsvandt i 2017

På trods af det store rykind fredag og lørdag på festivalen endte regnskabet kun med et overskud på 10.000 kroner, fordi søndagen stort set regnede væk.

Er et overskud på 10.000 kroner tilfredsstillende i et år, hvor der er rekord mange besøgende på Kirsebærfestivalen?

- Ja, det er det, for vi er ikke sat i verden for at tjene penge, siger Jens Gantriis, inden han tilføjer, at selvom der ikke behøver at være noget stort overskud, så er det vigtigt, at der er et overskud, så Kirsebærfestivalen har kapital til at udvikle og forny sig.

Om en måneds tid starter arbejdet med Kirsebærfestivalen 2018. Og en af udfordringer bliver at finde ud af, hvordan der bliver mere plads til alle de besøgende, uden at det går ud over følelsen af nærhed på festivalen.

- Vi skal kigge på, om stadepladserne skal stå en en anden måde, og om vi eventuelt kan udnytte Renæssancehavnen bedre, forklarer Jens Gantriis, der umiddelbart ikke forestiller sig, at de handlende flytter tilbage til busholdepladsen.

- En af mulighederne er også, at vi flytter scenen på torvet. Den skaber ligesom en stopklods mellem torvet og Langegade, forklarer formanden.

Indtil sidste år havde Kirsebærfestivalen også det karakteristiske solsejl på torvet, men efter det gik i stykker i 2016, og da det viste sig særdeles kostbart at reparere, måtte man undvære det i 2017. Om det kommer tilbage i 2018, tør formanden ikke spå om.

Parkering gav 9.500 kroner

I den mere kedelige ende af de udfordringer, som Kirsebærfestivalen skal have løst, er problemet med parkeringspladser. I 2017 opkrævede Kirsebærfestivalen en afgift på 20 kroner for at parkere ved marinaen og ved Nordstranden. Det gav et tiltrængt tilskud til kirsebærkassen på 9.500 kroner. Men desværre kom de glade fodbolddrenge og -piger, der stod for opkrævningen flere gange ud for livsfarlige episoder, når bilisterne nægtede at stoppe og slippe en tyver.

- Jeg oplevede selv, at nogen var ved at blive kørt ned, siger Jens Gantriis.

Og endelig har formanden et ønske om, at Kerteminde Kommune igen vil begynde at støtte Kirsebærfestivalen økonomisk.

- Brand-mæssigt er det helt fantastisk, hvad Kerteminde får ud af den festival. Derfor vil jeg da håbe, at vi kan få en dialog med kommunen, om de eventuelt kan støtte markedsføringen af Kirsebærfestivalen, fortæller Jens Gantriis.

Og det burde ikke være helt umuligt, siden formanden selv blev valgt ind i byrådet ved kommunalvalget i november.

Formand for Kirsebærfestival vil løse trafikpropper i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce