Forhindret af lungebetændelse: Fynsk bjergbestiger skulle have været på Mount Everest

Ivan Braun til vejrs. Men han træner på at komme helt til tops: Til klodens højeste bjerg, Mount Everest.

Forhindret af lungebetændelse: Fynsk bjergbestiger skulle have været på Mount Everest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et jordskælv har ramt Nepal og igangsat en lavine på Mount Everest. Over 700 formodes dræbt. En lungehindebetændelse holdt fynske Ivan Braun fra hans ellers planlagte tur op ad bjerget.

Hjemme i Kerteminde sidder bjergbestiger Ivan Braun under dynen og plejer sin lungehindebetændelse.

Samtidigt følger han ivrigt med i opdateringer fra Facebook og nyhedssites om jordskælvet i Nepal.

Det kraftige jordskælv cirka 29 kilometer øst/sydøst for Lamjung i Nepal har sat en voldsom lavine i gang på sydsiden af verdens højeste bjerg, Mount Everest, hvor bjergbestigeren skulle have været.

Kroppen var klar og tasken pakket, men fem dage før afgang, blev han dømt ude med en lungehindebetændelse på højre side. Sygdommen holdt ham fra bjerget.

- Det er frygteligt. I hvert fald otte er bekræftet omkommet på bjerget, men over radioen hører jeg om 50-80 omkomne. Jeg har via sociale medier været i kontakt med én, der siger, at alt er kaos, fortæller Ivan Braun.

Kender flere på bjerget

Flere af Ivan Brauns bekendte er fanget på bjerget, også den gruppe af bjergbestigere, Ivan Braun skulle have klatret med op ad bjergets nordside.

De venter nu på at blive evakueret.

- På nordsiden har der været mindre laviner, men jeg har hørt fra gruppen, der er alle er ved godt mod på trods af nogle tilskadekomne og enkelte benbrud, forsikrer Ivan Braun.

- Egoistisk set er det godt, jeg er hjemme. Men jeg er splittet i to, for jeg er overbevist om, at jeg kunne give en hånd med, men mine gode, stærke bjergbestigerkolleger hjælper nu.

Førsteprioriteten

Mellem temperaturen tages og opdateringerne tikker ind, har Ivan Braun og hustruen brugt lejligheden til at tale om fremtidens klatringer.

- Hun er selvfølgelig trykket af situationen, fordi jeg er. Vi er blevet enige om, hvordan vi skal agere, hvis uheldet skulle ske, at jeg er i en lignende situation en anden gang, siger Ivan Braun.

For første tanke for Ivan Braun er ikke at ringe hjem. Strenge formaninger fra hustruen gør, at hun er første prioritet nu.

- Jeg er typen, der uden tvivl ville være travlt optaget af at hjælpe andre, men nu husker jeg at ringe hjem og sige, jeg er o.k inden.

Til efteråret forsøger Ivan Braun sig igen med verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Forhindret af lungebetændelse: Fynsk bjergbestiger skulle have været på Mount Everest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce