Forargelse over gave-afslag


Forargelse over gave-afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GAVE: Den nedlagte handelsstandsforenings bestyrelse samlet i går for at drøfte vindfløj

KERTEMINDE: - Vi mener, at det er lidt uforskammet af kommunen at sige nej til vores gave - det er faktisk lidt uopdragent.

Det udtaler den tidligere formand for den nu nedlagte Kerteminde Handelsstandsforening, K.O. Ilskov.

Han havde i går indkaldt til noget så usædvanligt som et bestyrelsesmøde i en forening, der ikke længere eksisterer. Baggrunden var den politiske turbulens, som handelsstandsforenings gave til Kerteminde by har afstedkommet.

Som tidligere omtalt i Stiftstidende enedes forenings medlemmer på den sidste generalforsamling om at bruge foreningens formue på omkring 100.000 kroner på en gave til byen.

Man enedes om at bruge omkring halvdelen af formuen til en seks meter lang vindfløj - en slags vejrhane - udformet som et vikingeskib.

Foreningen ønskede vindfløjen placeret ved Vestergade tæt ved by og fjord. Men på kultur- og fritidsudvalgets møde for nylig enedes et flertal at sige nej tak til gaven med den begrundelse, at den ikke passer til de værdier, som byen i øvrigt markedsføres på.

- Vi synes ikke om, at venstrefløjen benytter flertallet i udvalget til at gøre sig til smagsdommere over en gave, siger Ilskov.

Der har været talt om, at vindfløjen i stedet kunne opstilles i Kølstrup - det afviser K.O. Ilskov.

- Handelsstandsforeningen har ønsket at give en gave til byen til minde om foreningen - det er ikke Kølstrup, vi har foræret en gave. Vi synes, at byrådet skal tage imod gaven og finde en fornuftig placering tæt på byen og fjorden - vi foreslår stadig Vestergade, siger K.O. Ilskov.

Byrådet skal drøfte vindfløjen i morgen, og hvis byrådet fastholder et nej tak til vindfløjen, bliver Ilskov nødt til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling i handelsstandsforeningen, hvor de daværende medlemmer kan aftale, hvad der så skal ske.

- Denne sag er et godt eksempel på, hvordan politikere kan forkludre en sag helt og aldeles. Venstrefløjen forsøgte først at få vores formue overført til foreningen, og nu er de smagsdommere over, om gaven er pæn nok, mener K.O. Ilskov.

Forargelse over gave-afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce