Forandringer på vej: Nye ejere vil puste liv i Munkebo Bycenter

Der kommer nye kræfter til Munkebo Bycenter. Det kunne man mandag aften læse på Facebooksiden Munkebo Online. Arkivfoto.

Forandringer på vej: Nye ejere vil puste liv i Munkebo Bycenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye ejere vil puste liv i Munkebo Bycenter. Ny legeplads, nye butikker og nye lejligheder er bare nogle af de tiltag, som beboerne i Munkebo kan se frem til.

Munkebo: Der er store forandringer på vej hos Munkebo Bycenter. Centeret har tidligere været omdrejningspunkt for beboerne i Munkebo, der har efterlyst nye tiltag, der skal live centeret op på ny.

Bycenteret blev 1. november overtaget af Munkebo ApS, og allerede i sidste uge kunne man se nogle af de nye forandringer. Den gamle legeplads er blevet taget ned, og beboerne i Munkebo kan se frem til en ny og større legeplads forhåbentligt allerede i næste uge, fortæller Allan Jørgensen på vegne af Munkebo ApS, der har overtaget centret.

Munkebo Bycenter
Munkebo Bycenter blev opført af Ejendomsselskabet Lindø efter amerikansk forbillede. Det var det første af sin slags i Danmark. Her kunne man køre lige til døren i sin bil og i bekvemmelighed gøre alle sine indkøb ét sted endda uden at generes af dårligt vejr.

Der var rejsegilde 19. september 1959, og den første butik åbnede 6. januar 1960.

Det ny butikstorv ved Lindøalleen kom hurtigt til at rumme købmand, slagter, gartner, bager og så fremmedartede butikker som isenkram, sko, bøger og lamper, og der kom også trikotagehandler og pengeinstitutter.

Centret blev, da Lindø-værftet lukkede, solgt i 2008 til Groth & Lyndal Ejendomsinvest.

Kilde: Kurt Risskov Sørensen, afdelingsleder ved Østfyns Museer.
Munkebo Bycenter var faktisk det første af sin art i Danmark. Dermed er det efter sigende også bevaringsværdigt. Arkivfoto
Munkebo Bycenter var faktisk det første af sin art i Danmark. Dermed er det efter sigende også bevaringsværdigt. Arkivfoto

Lejligheder på centerets førstesal

Men legepladsen er bare en lille del af den nyskabelse, der skal omfavne det gamle bycenter. Centeret har hidtil primært haft butikker i grundplan, og sådan skal det også fortsætte fremover, men førstesalen i bygningerne vil fremover blive lejet ud som lejligheder. De nye ejere vil undersøge, hvilke lejligheder der primært efterspørges i forsøget på at tilpasse antallet af værelser til det, munkeboerne har behov for og så skal der holdes møder med kommunen.

- Det er et center, som primært er på én etage - altså stueetagen. Og det åbner for muligheden for at lave lejligheder på førstesalen. Det er også godt for centeret, at der kommer boliger. Det betyder, at der kommer flere borgere til byen, fortæller Allan Jørgensen, der kalder det en slags hjælp til selvhjælp, da de nye borgere vil hjælpe med en øget omsætning i centeret.

Forandringerne kommer

Forandringerne kommer både med korte og lange tidsudsigter, for selvom legepladsen vil stå færdig allerede inden for den kommende periode, så tager planlægningen af lejligheder oven på Munkebo Bycenter sin tid. Dog vil beboerne i Munkebo allerede kunne se udviklingen af forandringen inden for de næste tre til fire måneder.

- De tiltag, som vi har sat i gang, vil kunne ses allerede inden for den næste korte tid. Der har været et ledigt lejemål, hvor man så har et udlejet lejemål - og så er forandringen ligesom i gang, fortæller Allan Jørgensen, der håber, at lokalsamfundet vil støtte op om de nye tiltag, der kommer.

Hygge-nygge forretninger

For de nye ejere handler det ikke kun om at gøre noget nyt ved Munkebo Bycenter, men om at gøre det bedre end dem, der har haft det før. Bycenteret skal ikke længere være et sted, man får overstået hurtigt. Det skal derimod fungere som et alternativt til indkøbsmulighederne i Odense. Derfor vil der også komme nye butikker til, så der kan pustes liv i Munkebo Bycenter.

- Vi skal have flere "hygge-nygge" forretninger ind. Vi skal ikke bare have et sted, hvor folk kører ind og handler og så kører hjem igen. Vi skal have forretninger ind, som lægger op til mere end bare her-og-nu-varerne, fortæller Allan Jørgensen.

For Allan Jørgensen og Munkebo ApS vil succeskriteriet være, at Munkebo Bycenter med tiden vil være et fuldstændig udlejet center, der summer af liv og et sted, de lokale vil opsøge, når de skal shoppe.

Forandringer på vej: Nye ejere vil puste liv i Munkebo Bycenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce