Forældres opråb til politikere: Det er en vanvittig strategi at lukke vores børns skole


Forældres opråb til politikere: Det er en vanvittig strategi at lukke vores børns skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslaget om Nymarksskolen skal tages ud af sparekataloget, forlangte forældre og elever ved en demonstration onsdag foran Kerteminde Rådhus.

Kerteminde: Medlemmerne af Økonomiudvalget fik en varm velkomst, da de onsdag ankom til møde i udvalget på Kerteminde Rådhus.

Cirka 120 børn, forældre og bedsteforældre, stod nemlig parat uden for rådhuset og tog imod dem med det enkle budskab, at politikerne skal holde fingrene fra Nymarksskolen.

- Vi vil have, at Økonomiudvalget tager spareforslaget om at lukke Nymarksskolen af bordet i dag, fortæller formand for skolebestyrelsen Camilla Louise Lydiksen.

En lukning af Nymarksskolen kom i spil i sidste uge, da konsulentfirmaet KLK afleverede et sparekatalog på 74,5 millioner kroner til politikerne, hvor KLK har beregnet, at en lukning af Nymarksskolen vil spare 13,7 millioner kroner.

- Det kan ikke passe, at seks måneder efter, at politikerne lovede i konstitueringsaftalen, at der ikke skulle lukkes skoler, er der nu et forslag om at lukke Nymarksskolen.

Hvorvidt Nymarksskolen lukker eller overlever, beslutter politikerne først, når budgettet for 2019 skal vedtages til oktober.

- Men børn og medarbejdere kan ikke vente indtil oktober med at få at vide, om deres skole lukker, forklarer Camilla Lydiksen, der fortæller, at flere børn græd på skolen i sidste uge, da det gik op for dem, at deres skole måske skal lukke.

Skuffet over Klavs

Flere politikere har allerede meldt ud, at de under ingen omstændigheder vil være med til at lukke Nymarksskolen. Sanne Stemann Knudsen (R) og Jutta Lundqvist Nielsen (El) er gået skridtet videre og har forlangt, at spareforslaget helt blev taget ud af sparekataloget på dagens Økonomiudvalgsmøde.

En af dem, der ikke vil afvise en lukning af Nymarksskolen, er De Konservatives Klavs Norup Lauridsen, der selv er skoleleder på Langeskov Skole. Han er samtidig partifælle med Camilla Lydiksen, der er De Konservatives folketingskandidat i Fyns Storkreds.

- Det er jeg enormt skuffet over, og jeg havde ikke forventet, at en anden skoleleder ville overveje et forslag om at lukke en af kommunens skoler, siger Camilla Lydiksen.

Nymarken er fantastisk

En af de forældre, der oplevede, at deres børn fik tårer i øjnene over en mulig lukning af Nymarksskolen, er forfatteren Martin Krogh Andersen fra Kertinge, der har børn i første og tredje klasse på Nymarksskolen.

- Det var et chok, og vi flytter simpelthen, hvis vi ikke har Nymarksskolen, siger Martin Krogh Andersen.

- Det er en vanvittig strategi for fremtiden at sparke stolen væk under børnene, og man laver området om til et åbent plejehjem, hvis vi ikke har børn og unge derude.

Det er to år siden, forældrene sidst var på barrikaderne, da de demonstrerede mod besparelser på skolebudgetterne. En af dem, der var med dengang og var klar igen onsdag eftermiddag, er Sussi Nielsen, der har to børn i anden og femte klasse på Nymarksskolen. Hun kalder Nymarksskolen for en fantastisk skole, som børn kommer langvejs fra for at gå på.

- Vi havde håbet, at vi havde vundet den kamp for to år siden, men nu står vi her igen, for de besparelser skal bare ud.

- Jeg ved godt, det kun er et spareforslag. Men det er bare ikke en mulighed, at de sparer på vores børn, for de er fremtiden, fortæller Sussi Nielsen.

Forældres opråb til politikere: Det er en vanvittig strategi at lukke vores børns skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce