Forældre vrede på Tryksags-omdeling Fyn

Skår i arbejdsglæden: Fire forældre i Munkebo er forargede over den behandling, deres børn har fået af Tryksagsomdelingen Fyn - fra højre er det Conny Grønhøj, Susanne Bierbaum, Lennart Nielsen og Henrik Albrechtsen, der drøfter sagen, mens Kristoffer Grønhøj er på vej ud med reklamer.
Foto: John Fredy

Forældre vrede på Tryksags-omdeling Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reklamebude fra Munkebo får reduceret deres tillæg, men tilbydes at tage en ekstra rute i stedet. - Ren udnyttelse, mener budenes forældre.

MUNKEBO: - Vi føler, at vores børn bliver groft udnyttet. Det er en uanstændig behandling af unge mennesker, der gerne vil tjene deres egne lommepenge.

Så kontant lyder kritikken fra en gruppe forældre i Munkebo, hvis børn er ansat som reklamebude for Tryksagsomdelingen Fyn i Svendborg.

Kritikken bunder i et brev, som de unge bude og deres forældre modtog fra selskabet for nylig. I brevet skriver Tryksagsomdelingen, at hård konkurrence, faldende reklamemængder og mange husstande forsynet med "Nej tak til reklamer"-skilte gør det nødvendigt at revurdere budenes tillæg, da arbejdsmængden ikke længere er så stor som tidligere.

For Lennart Nielsens søn, Jacob Nielsen, betyder det, at hans betaling for den faste rute nedsættes fra cirka 100 kroner i gennemsnit til cirka 60 kroner.

- Det er i sig selv forkasteligt, at Tryksagsomdelingen med en uges varsel sænker en i forvejen lav løn så meget - arbejdet er jo stort set det samme, mener Lennart Nielsen med henvisning til, at omdelingen på en normal dag tager ham og sønnen halvanden time - alene kan den gøres på godt to timer.

- Men Tryksagsomdelingen har opgjort tidsforbruget til 77 minutter - det kan slet ikke lade sig gøre, siger Lennart Nielsen.

Tilbudt en ekstra rute

Hvad der gør forældrene ekstra forargede er, at Tryksagsomdelingen i samme brev tilbyder budene, at de kan bevare deres nuværende løn - hvis de tager en ekstra rute.

- Vi sænker din timeløn, så du må arbejde dobbelt, hvis du vil bevare din nuværende indkomst. Det er jo i virkeligheden det, der står. Det er en moderne form for børneslaveri, mener Henrik Albrechtsen.

Connie Grønhøj er også forarget.

- Det er jo ikke ligefrem motiverende for unge mennesker, der gerne vil tjene deres egne lommepenge. Og så skal man også huske på, at det kan være surt indimellem. Jeg ved, at mange beboere her i området er forargede over, at man kan behandle børn på den måde - det er det store samtaleemne i disse dage, siger Connie Grønhøj.

Susanne Bierbaums datter er ikke sat ned i løn, men hun er enig i de andre forældres holdning til sagen.

- Der er jo i forvejen tale om en meget lav aflønning. Min datter startede med 32 kroner i løn for 142 husstande, men jeg brokkede mig så meget, at hun til sidst fik 30 kroner i tillæg, siger Susanne Bierbaum.

Lennart Nielsen har taget konsekvensen og sagt sin søns rute op.

- Det er frustrerende som forældre at se sin søn få sådan et dårligt førstegangsmøde med arbejdsmarkedet - det er næsten det værste ved det hele. Så nu har vi taget en weekendrute med dagblade - her er der ordnede forhold, siger Lennart Nielsen.

Ingen kommentarer

Tryksagsomdelingen Fyns direktør, Poul Vig, ønsker ikke at kommentere sagen.

- Vi har en koncernbeslutning om ikke at indgå i den slags skriftlige dialoger - det gælder også denne sag, siger Poul Vig.

Forældre vrede på Tryksags-omdeling Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce