For og imod million-besparelser


For og imod million-besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPAREKRAV: Vi skal skære i år - nej, serviceniveauet skal fastholdes

KERTEMINDE: Skal byrådet hvæsse sparekniven og allerede i år finde besparelser på knap tre millioner på de kommunale driftsbudgetter eller ej?

Det spørgsmål er der delte meninger om blandt de politiske partier i byrådet.

Som tidligere omtalt har Kerteminde kommune i år ladet de kommunale driftsbudgetter vokse mere, end aftalen fra sidste år mellem Kommunernes Landsforening og regeringen tillader.

I alt har de danske kommuner overskredet aftalen med én milliard kroner - og den overskridelse skal kommunerne hente ind igen, lyder meldingen fra regeringen, der også næste år vil holde kommunernes budgetter i meget kort snor.

Kertemindes andel er knap tre millioner, og økonomiudvalget skal drøfte sagen på mødet den 9. april.

Her vil borgmester Else Møller (K) foreslå, at byrådet allerede i år skærer i driftsbudgetterne.

- For næste år bliver det ikke bedre - tværtimod. Så vi kan ligeså godt gå i gang i år, så besparelserne ikke bliver så drastiske næste år, siger Else Møller til Stiftstidende.

Venstres gruppeformand Keld Rasmussen er helt enig.s

- Problemet er bare, at det er vanskeligt at se, hvor der kan skæres. Men generelt er jeg enig med borgmesteren, så jeg er spændt på at se hendes udspil, siger Keld Rasmussen.

Her overfor står Socialdemokratiet og SF - begge partier afviser pure, at der skal skæres i budgettet og dermed serviceniveauet.

Ingen grund til panik

- Kerteminde har en sund økonomi og et højt serviceniveau, som vi har råd til - og som er med til at lokke tilflyttere til byen. Stigningen i udgifterne skyldes, at vi har fået flere børn at passe og flere ældre at tage vare på. Det skal vi ikke spare på, siger Socialdemokratiets gruppeformand Sonja Rasmussen.

SF's Torben Andersen vil heller ikke være med til at beskære budget 2002. Han mener ikke, at kommunen skal være så nervøs for regeringens sabelraslen.

- Regeringen har ingen sanktionsmuligheder over for kommunerne - hvis den vil tvinge os til at beskære budgettet, skal det ske med en ny lov - ikke ved en løs snak og en henstilling. Regeringen ønsker med den ene hånd at højne serviceniveauet for de ældre - når kommunerne så bruger flere penge på området, kræver man besparelser - det hænger slet ikke sammen, siger Torben Andersen.

Han er enig med Sonja Rasmussen i, at kommunen skal holde fast i det høje serviceniveau.

- Vi indgik sidste år et budgetforlig, som i løbet af fire år vil fastholde et højt serviceniveau, holde skatten i ro og styrke kassebeholdningen - det skal vi holde fast ved i stedet for at gå i panik, siger Torben Andersen.

For og imod million-besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce