Endnu er detaljerne omkring salget hemmelige, men ejendomsmægler Lilienhoff bekræfter, at det gamle kongeslot er solgt.

Kerteminde: Udbudsprisen lød på 25 mio. for 894 m2 inde, 15 stuer og sale samt 50.000 m2 ude. Men præcist hvor meget det smukke gamle kongeslot Ulriksholm, idyllisk beliggende lige ud til Kertinge Nor, er solgt for, vil ejendomsmægler Søren Lilienhoff ikke fortælle. Han beretter blot, at han mandag kunne sætte det røde "Solgt"-mærke på salgsopstillingen på internettet. Et halvt års tid tog det altså at sælge.

Ejendomsmægleren er meget fåmælt omkring detaljerne. Det eneste, han sådan set vil oplyse er, at det i hvert fald ikke er solgt til Jim Lyngvild, der ellers i avisen mandag erklærede, at det var en drøm for ham at købe slottet. Han må nu se sig om efter et andet - omend det kan blive svært at finde et andet slot på markedet, der rent faktisk er bygget af en konge.

Det var Christian IV, der lod slottet bygge til sin søn Ulrik Christian Gyldenløve. Det var ikke Christian IV hustru, men derimod hans elskerinde Vibeke Kruse, der var mor til Ulrik Christian Gyldenløve. Kongesønnen nåede ikke at få meget glæde af slottet, for han døde blot 28 år gammel under Svenskekrigen. Men han nåede inden da at få sin mor begravet på Kølstrup Kirkegaard.

Ulriksholm Slot har siden 1947 tilhørt slægten Haustrup, og har i seks år været isoleret fra familiens gods Ørnfeldt i et selvstændigt selskab.

Køberen af Ulriksholm Slot, der indtil videre er hemmelig, har sikret sig et renæssanceslot opført i 1636-46. Senere ejere har ombygget det i 1828, og senest er slottet blevet restaureret i 1953.

Slottets nuværende beboer Niels Grønbech, har i en årrække udlejet dele af slottet til selskaber og arrangementer. Det bliver han ved med frem til september 2018, hvor hans lejekontrakt udløber.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.