Før valgdyst: Kritikere af sluseprojekt uddeler løbesedler

Sluseanlægget skal placeres i havnen ved indsejlingen til Kerteminde Fjord. Uenigheden handler om, hvem der skal betale og stå med det fremtidige ansvar for slusen. Arkivfoto: John Fredy.

Før valgdyst: Kritikere af sluseprojekt uddeler løbesedler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1200 husstande har modtaget et brev med anbefaling om at vælge modstander af privat løsning ind i sluselavets bestyrelse, når der på onsdag er generalforsamling.

På onsdag går "Arbejdsgruppen for et ansvarligt sluseprojekt" efter at vælge Carsten Rosendal, som er modstander af det fremsatte kystsikringsprojekt, til bestyrelsen i Sluselavet.

De seneste dage har gruppen uddelt 1200 løbesedler. Gruppen opfordrer folk med bopæl nær hav, fjord og nor til at stemme modstandere af den private partsløsning ind i bestyrelsen.

"Hvis du er interesseret i orden i tingene, så mød op og stem. Giv din fuldmagt til en, som kan stemme for dig, hvis du ikke kan. Hvis du har spørgsmål, så tag dem med til generalforsamlingen," skriver modstandsgruppen med versaler på løbesedlen.

Arbejdsgruppen har også rundsendt mails med en fuldmagtserklæring og en vejledning til, hvordan den udfyldes korrekt. Carsten Rosendal udfordrer Niels Peter Ravn, der var med til at udtænke slusemodellen.

Juridisk og økonomisk ansvar

Uenigheden består i, at kommunen vil lade private ejere af husstande, som får glæde af slusens beskyttelse, betale for en del af sluseopførslen, der er budgetteret til at koste cirka 45 millioner kroner. Gruppen finder det også urimeligt, at kommunen ikke påtager sig det juridiske og økonomiske ansvar for slusen og den løbende vedligeholdelse.

Slusen skal opføres i Kerteminde Havn og forhindre, at en stormflod kan oversvømme de lavt beliggende dele af Kerteminde, Munkebo og Kølstrup.

Den endelige afgørelse træffes efter planen af byrådet i oktober. Inden da kan borgerne give deres mening til kende om slusen i en vejledende afstemning, der skal afvikles i september.

Før valgdyst: Kritikere af sluseprojekt uddeler løbesedler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce