Fodboldspillere får sparekniv: Forslag om at nedlægge otte ud af femten sportspladser


Fodboldspillere får sparekniv: Forslag om at nedlægge otte ud af femten sportspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Det kommer til at gå ud over de små landsbyer, hvis politikerne vedtager et spareforslag om at nedlægge otte ud af kommunens femten sportspladser, mener formand for folkeoplysningsudvalget Erling Knudsen.
  • I stedet for at nedlægge helt så mange baner foreslår formand for kultur- og fritidsudvalget Hans Luunbjerg (V), at frivillige eller virksomheder kan slå græs på kommunens fodboldbaner.

Kerteminde: Otte færre boldanlæg til kommunens fodboldspillere kan blive konsekvensen af årets budgetforhandlinger, hvor politikerne var nødt til at være særdeles fantasifulde for at få budgetterne for de kommende år til at hænge sammen.

- Det er ganske forfærdeligt, for det kommer til at gå ud over de små landsbyer, siger formand for folkeoplysningsudvalget, Erling Knudsen om spareforslaget, som han kalder for uigennemtænkt.

- Jeg kan godt forstå, at man skal spare. Det er bare de forkerte områder, man sparer på, forklarer Erling Knudsen.

De fire klubber, der vil blive hårdest ramt, er Munkebos Old Boys klub og fodboldklubberne i Dalby, Drigstrup og Birkende, som vil miste deres hjemmebaner.

- Det vil reelt lukke de fire boldklubber, for man henviser dem til nogle andre anlæg, men de er i forvejen fuldbelagt, forklarer Erling Knudsen.

- Hvis du tager ned og kigger på Kertemindes, Munkebos og Langeskovs anlæg mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, så er de fuldt besatte. Så hvordan søren vil du presse flere ind på banerne?

Hvor mange fodboldbaner er der på et baneanlæg?
Ifølge den officielle opgørelse er der tolv såkaldte baneanlæg i Kerteminde Kommune.

Derudover er der tre såkaldte "øvrige sportspladser" i Viby, Martofte og Revninge.

Baneanlæggene har typisk flere fodboldbaner af varierende størrelse.

De otte sportspladser, administrationen foreslår at nedlægge, hører til de mindste i kommunen. Eksempelvis har Kølstrups baneanlæg kun en enkelt fodboldbane, mens Birkende baneanlæg har tre fodboldbaner.

Omvendt har Kerteminde Baneanlæg et stadion, fire elleve-mandsbaner og et område til træning af juniorspillere.

Lad græsset gro

Spareforslaget om at nedlægge otte af kommunens femten sportspladser kommer, efter byrådet under budgetforhandlingerne besluttede, at der i 2019 skal spares 400.000 kroner på kommunens baneanlæg. Hvordan pengene skal spares, overlod politikerne til administrationen at finde ud af.

Efter at have brugt en måneds tid til at tænke sig om har administrationen fremlagt to forslag til at spare 400.000 kroner på driften af de 15 sportspladser.

Forslag et er at nedlægge otte af anlæggene. Hvis politikerne ikke synes, det er en god idé, kan de i stedet vælge forslag to, som vil betyde, at de kan nøjes med kun at nedlægge enkelte baneanlæg. Til gengæld vil vedligeholdelsen af de resterende anlæg blive kraftigt beskåret.

Eksempelvis bliver baner uden for kommunens tre hovedbyer, der i dag bruges til kampe, slået to gange om ugen. Fremover vil de blive slået to gange på tre uger.

- Hvis du får en sommer, som vi lige har været igennem, så kan det gå, for så gror græsset simpelthen ikke, men hvis du får en fugtig sommer, så gror græsset helt vildt, og så bliver græsset så højt at de ikke kan spille, siger Erling Knudsen.

Private kan slå græsset

Hvor de 400.000 kroner skal findes afgøres i næste uge, hvor først kultur- og fritidsudvalget og siden miljø- og teknikudvalget skal diskutere sagen.

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Hans Luunbjerg (V), er på forhånd ikke begejstret for at skulle nedlægge otte sportspladser.

- Jeg støtter hverken forslag et eller to. Jeg tror i stedet, at det kan blive en kombination, eller der kan komme et helt tredje forslag ind, siger Hans Luunbjerg, der selv foreslår, at vedligeholdelsen på nogle af kommunens boldbaner kan overtages af lokale frivillige eller virksomheder.

- Vi er nødt til at tænke på en anden måde, end den vi har været vant til.,

- Det kunne være, at kommunen skulle klippe banen engang imellem, og så var der andre, der kunne gøre det på andre tidspunkter, forklarer Hans Luunbjerg.

En mulighed var, at lokale firmaer overtog ansvaret for at vedligeholde de lokale fodboldbaner.

- De kunne adoptere en bane. De behøver måske ikke skrive firmaets navn ude midt på banen, men det kunne være, at en anlægsgartner eller lignende sagde: Det vil vi godt gøre en gang om ugen.

Fodboldspillere får sparekniv: Forslag om at nedlægge otte ud af femten sportspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce