Fra det private Mærsk-museum på Esplanaden har lokalarkivet fået en model anno 1992.

- Nu flytter de hele Lindø, det er godt gjort, udbrød en af bibliotekets gæster, da et par hårdt prøvede flyttemænd tirsdag formiddag kæmpede med at få bakset en stor model af Lindøværftet ind gennem den smalle sluse på Munkebo Bibliotek.

Modellen kom fra Mærsk's hovedkvarter på Esplanaden. Her har den stået siden på Mærsk-koncernens private museum siden først i 90'erne. Nu er museet imidlertid ved at blive bygget om, og så var det, at museets kurator ringede til Morten Eriksen formand for den lokalhistoriske forening, og spurgte, om de ikke ville have den stående.

Svaret var et rungende "Ja".

En halv model

Det er den lokale nu pensionerede modelbygger Frank Jørgensen, der i sin tid byggede modellen af Lindø til Mærsk's museum. Han var også med til at modtage den, da den ankom til biblioteket.

Og han kunne konstatere, at det kun var det halve af den store model, han i sin tid byggede, der er kommet til Munkebo. Han har billeder liggende af hele modellen, som den tog sig ud, inden han afleverede den, og de billeder bad lokalarkivet straks om at få, ligesom de besluttede sig for at forske i, hvor den anden halvdel mon befinder sig.

Frem til juli kan man beundre Lindø-modellen mellem reolerne på Munkebo Bibliotek, og der er nok at beundre. Den store model er fyldt med detaljer, der er perfekte ned i mindste detalje - for sådan ville den gamle skibsreder have det.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.