Flertal i byrådet: "Skibakken" er spændende

Byrådet har givet grønt lys for, at Jens Peter Henriksen arbejder videre med sine byggeplaner på hjørnet af Odensevej og Enggade. Der skal nu udarbejdes et plangrundlag, der kan sendes i offentlig høring. Arkivgrafik: Jesper Thyge Brøgger Arkutektur og Design

Flertal i byrådet: "Skibakken" er spændende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort flertal besluttede på byrådsmødet, at der skal laves et plangrundlag, som kan bane vej for opførelse af lejlighedsbyggeri ved Kertemindehallen

Kerteminde: Spændende byggeri eller en voldsom højborg. Meningerne var delte, da byrådets medlemmer torsdag aften skulle tage stilling til, om der skal udarbejdes et plangrundlag, der kan bane vej for byggeriet af den såkaldte "Skibakke" - et lejlighedsbyggeri ved Kertemindehallen, der er højere, end man normalt ser det i Kerteminde.

- 17.5 meter højborg. Det synes vi er for voldsomt. Igangsætning af plangrundlag koster penge, og det er spild af ressourcer, hvis der alligevel ikke er politisk opbakning til byggeriet, forklarere Terje Pedersen (DF) om, hvorfor han havde krævet sagen i byrådet efter, at et flertal i Miljø.- og Teknikudvalget havde anbefalet at sætte arbejdet med plangrundlaget i gang.

C er både for og imod

Men han og DF fik kun opbakning fra radikale samt en del af de Konservative, som var internt uenige.

- Hvis vi giver dispensation til det høje byggeri, er der fare for, at det danner præcedens, og jeg er betænkelig ved at sætte nye standader på Feddet, forklarede Lars Ole Valsøe (C) om sin modstand.

Hans partifælle, Thomas Lindevang var helt uenig:

- Vi skal turde noget. Vi vil gerne bosætning og udvikling, og vi vil gerne se kommunen blomstre. Det her er et byggeri, der ikke er set mage til. Hvis ikke der er investorer, der vil noget med Kerteminde, så kan vi ende med at spare os selv ihjel. Men vi skal i stedet se den anden vej og øge indtægterne.

Det var Pernille Swain (A) helt enig i.

- I det her byråd har vi lovet hinanden at byde nye ideer velkomne. Desværre er der en tendens til at lytte til dem, der er imod noget. Jeg har talt op på de sociale medier, og der er 15 negative kommentarer til det foreslåede byggeri, men 21 positive.

Når plangrundlaget er færdigt, vil det blive sendt til offentlig høring, og så får alle - både dem for og dem imod - lejlighed til at give deres kommentarer, inden der skal tages endelig stilling til, om byggeriet skal tillades. Kun DF, Radikale og halvdelen af de konservative stemte imod.

Flertal i byrådet: "Skibakken" er spændende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce