Flere vil bo i Kerteminde - færre i Munkebo

Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Flere vil bo i Kerteminde - færre i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde og Marslev hitter for folk, der flytter til Kerteminde Kommune, men det er svært at få folk til Munkebo.

Nordøstfyn: Kerteminde Kommune er et dejligt sted at bo. I hvert tilfælde hvis man skal tro den seneste befolkningsprognose, der er lagt for kommunen de kommende ti år. Samlet set vil der ske en stigning i befolkningstallet på 0,5 procent frem mod 2018.

Prognosen bygger på tal fra Danmarks Statistik og er udarbejdet af kommunens miljø- og teknikforvaltning. Prognosen inddeler Kerteminde Kommune i de seks skoledistrikter: Hindsholm, Kerteminde, Munkebo, Marslev, Nymarken og Langeskov.

Specielt i Marslev skoledistrikt kan man glæde sig, da de kommer til at opleve den største stigning af tilflyttere på hele 6,8 procent. Det er særligt tilflyttere over 40 år, der i følge prognosens fremskrivning kommer til at slå sig ned i distriktet over de kommende ti år.

Det bærer selvfølgelig præg af, at det er en pensionistgeneration, der er her.
Willy Anderskov Nielsen, beboer i Munkebo og formand for Munkebo Kulturhus
Hvad er en befolkningsprognose?
Befolkningsprognosen udarbejdes én gang om året og giver et kvalificeret bud på, hvordan den samlede udvikling af befolkningen i kommunen kommer til at se ud.

Befolkningsprognosen går ti år ud i fremtiden og giver derfor et bud på befolkningsvæksten i perioden 2019-2028. Der kan ikke tages højde for påvirkninger som flygtningekvoter eller virksomheder, der flytter.

I følge den udarbejdede prognose for de næste ti år vil befolkningstallet stige med 0,5% i Kerteminde Kommune.

Befolkningsprognosen er grundlaget for, hvordan kommunen lægger sin økonomi over de kommende år.
Kerteminde er kendt som
Kerteminde er kendt som "Byen med de røde tage", og her vil man i følge befolkningsprognosen opleve en stigning på 260 borgere. Foto: John Fredy

Flere vil til Kerteminde

Også i Kerteminde-distriktet kan man glæde sig over en fremgang. Det er det distrikt, der får flest nye borgere, når man måler i antal personer. Ifølge befolkningsprognosen vil der bo 260 flere borgere i distriktet for Kerteminde Byskole i 2028, end der gør i dag. Det giver dem en stigning på lidt over 4 procent, og den stigning kan den lokale ejendomsmægler godt følge:

- Det er dejligt med en positiv udvikling. For bare 6-8 år siden flyttede folk i stedet til Nyborg og Odense, forklarer Jens Weinrich, der til daglig er ejendomsmægler hos EDC i Kerteminde.

- Men jeg vil sige, der er rigtig mange, der værdsætter naturen her, selvom det stadig er forholdsvist dyrt at bo i Kerteminde, fortæller Jens Weinrich.

- Men det, folk tiltrækkes af, er blandt andet denne her gamle købstad, vores bygninger, og så har Kerteminde et turistbureau, der er fantastisk gode til at fortælle om, hvad der sker i byen, fortæller ejendomsmægleren.

Munkebo kommer til at mærke en fald i antallet af tilflyttere, og det stiller ejendomsmægler Jens Weinrich sig uforstående overfor og påpeger naturskønne området i distriktet, herunder Munkebo Bakke. Foto: Ejvind Bruus
Munkebo kommer til at mærke en fald i antallet af tilflyttere, og det stiller ejendomsmægler Jens Weinrich sig uforstående overfor og påpeger naturskønne området i distriktet, herunder Munkebo Bakke. Foto: Ejvind Bruus

- Det er en by, der er nem at komme ind i.

Selvom der er fald i antallet af borgere i tre ud af kommunens seks skoledistrikter, så er det Munkebo, der halter længst efter. Når året siger 2028, vil befolkningstallet i Munkebo-distriktet være faldet med 202 borgere, og det svarer til 3,4 procent.

Willy Anderskov Nielsen er formand for Munkebo Kulturhus og har været bosat i Munkebo de sidste 47 år. Han har svært ved at forstå, hvorfor folk vælger Munkebo-området fra.

- Jeg synes nærmest kun, der er gode ting at sige om Munkebo, starter han.

- Jeg har boet her i mange år, og jeg er meget glad for at være her.

Også ejendommægler Jens Weinrich mener, at Munkebo-området er et godt sted at bo.

- Der er så mange skønne naturområder i Munkebo. Bare se på Munkebo Bakke, fortæller han.

Foruden skøn natur, kort til vand og strand og gode forbindelser til både Odense og Kerteminde, så peger Willy Anderskov Nielsen også på det gode naboskab som en grund til at bosætte sig i Munkebo.

- Det er en by, der er nem at komme ind i. Jeg synes, folk er gode til at tage imod hinanden.

Befolkningsprognosen bekymrer også Willy Anderskov Nielsen en smule, særligt fordi der kommer en mangel på unge mennesker i området.

- Det bærer selvfølgelig præg af, at det er en pensionistgeneration, der er her, set fra min vinkel, fortæller han, der kender en del på sin egen alder, der gennem årene har valgt at blive boende i området.

- Men det er jo, fordi vi kan lide at være her, afslutter han.

Flere vil bo i Kerteminde - færre i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce