Flere misbrugsfamilier i Kerteminde


Flere misbrugsfamilier i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROJEKT: Forvaltning vil sætte fokus på børn i misbrugsfamilier
KERTEMINDE: I løbet af de seneste otte år har Kerteminde Kommune oplevet en markant stigning i antallet af anbringelsessager og foranstaltninger over for socialt truede børn og unge.

- Der er flere faktorer, som spiller ind i det billede. Dels kan der være tale om, at man i Kerteminde bevidst har valgt et højt serviceniveau og at benytte sig af mere indgribende foranstaltninger, og i forhold til andre sammenlignlige kommuner kommunens udgifter på anbringelsesområdet højt. Helt generelt er der dog ingen tvivl om, at der i perioden er kommet flere familier, hvor den ene eller begge voksne har et misbrugsproblem, fortæller souschef i Børne- og Kulturforvaltningen Charlotte Houlberg.

Forvaltningen har derfor netop ansøgt Socialministeriet om 904.000 kroner i støtte til et projekt med fokus på børn i misbrugsfamilier.

Skolefe på hver skole

Projektet, der starter til for-året, hvis ansøgningen går igennem, og slutter i 2007, har flere mål. Dels at starte en "skolefe-ordning" på alle folkeskoler i kommunen og dels at oprette en samtalegruppe for børn og unge.

I alt forventer forvaltningen, at mellem 50 og 80 børn vil blive omfattet af projektet.

- Skolefe-ordningens mål er, at der på hver skole udpeges en voksen, som bliver barnets kontaktperson i hverdagen og som kan hjælpe med små og store problemer. Det kan være helt basale ting som at sørge for, at barnet får en gave med til børnefødselsdage eller at lave aftaler om barnets personlige hygiejne. Samtalegruppen er for de lidt ældre børn mellem 12 og 17 år, hvor de kan dele deres erfaringer med jævnaldrende i samme situation og på den måde komme af med den skyldfølelse, som mange af børnene går rundt med, fortæller Charlotte Houlberg.

Ny tankegang

Hun tilføjer, at det også er håbet, at projektet vil introducere en helt ny tankegang og fremgangsmåde hos forvaltningens ansatte og andre, som har med de udsatte børn at gøre.

- I forhold til børnene i misbrugsfamilier er der risiko for, at de voksnes problemer overskygger børnenes problemer, og det skal vi være bedre til at undgå. Vi kan ikke løse alle familiens problemer, men vi kan hjælpe børnene til at finde en mening i tilværelsen, siger Charlotte Houlberg.

Forvaltningen får besked fra ministeriet til september, om ansøgningen til projektet er gået igennem.

Flere misbrugsfamilier i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce