Fjord&Bælt nu med gletsjer


Fjord&Bælt nu med gletsjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lege- og formidlingsrum med arktiske indslag skal gøre centret mere børnevenligt. Pris: en lille million kr.

KERTEMINDE: En lille bid af Arktis - landet omkring Nordpolen - er på vej ind i den tidligere hvaludstilling på 1. sal hos Fjord&Bælt i Kerteminde.

Snart vil en voldsom gletsjer skyde sig frem fra et fire-fem meter højt klippeparti med en forskerhytte på toppen.

Det er rumindretningsfirmaet Sommer Larsen, Nyborg, der skaber den realistiske illusion. Firmaet er i øjeblikket også i fuld gang med interiøret til et af Europas største ferie- og oplevelsescentre Lalandia Billund og har tidligere stået for scenografi og belysning i Fjord&Bælts tunnel.

- Arktis-projektet skal gøre Fjord&Bælt endnu mere børnevenligt, siger direktør Susanne Ewald.

Det henvender sig til 4-12-årige og kan bruges både til ren leg og formidling. Prisen med moms er en lille million, som finansieres af fondspenge. Indvielse: 4. juli.

- På toppen af gletsjeren opbygges en forskerhytte realistisk indrettet med gamle sokker, lille kamin med rødt lys og skorsten med røg. Børnene kan klatre op til hytten ad klipperne og drøne ned gennem gletsjeren ad en indlagt spiralrutsjebane til en hule i bunden. På hyttens top bliver der plads til tre-fire børn, der i kikkert gennem den store rude kan følge marsvinenes leg i bassinet udenfor, fortæller Jane Sommer fra rumindretningsfirmaet.

I hjørnet ved siden af gletsjerpartiet har vi skabt en havbund med en kæntret kutter omgivet af affald som gamle cykelhjul, olietønder og benzindunke for at vise, at der også er noget, der hedder forurening i arktiske områder.

- Til den anden side har vi bygget en grønlandshval med så stor en mund, at man let gennem barderne kan komme ind i centrets filmrum Hvalbio selv med kørestol. Og så er der i øvrigt "indefrosset" flere ting i gletsjeren, bl.a. en mammuttand, siger Jane Sommer.

- Det bliver et område, hvor børnene kan lege frit, og så er det helt op til forældrene, hvad de vil fortælle dem efter kaffen. Det er nok begrænset, hvad fire-årige ved om klimaforandringer, men det kan jo være, der kommer spørgsmål om den indefrosne mammuttand. Vi har satset på at skabe et legeland med dybde - en fantasi over det realistiske, som man så kan bruge i en formidling.

Og det vil Fjord&Bælt da også gøre, når det gælder de lidt større børn. Direktøren håber således, at Arktis kan tiltrække flere skoleklasser uden for sommersæsonen.

Fjord&Bælt nu med gletsjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce