Prins Joachim havde Henrik og Athena med, da han onsdag indviede den nyrenoverede tunnel ved Fjord&Bælts 20-års-jubilæum.

Kerteminde: - Nej, se, han har sine børn med. Hvor er de søde, udbrød en tilskuer, da prins Joachim ankom til Fjord&Bælts 20-års-jubilæum og til publikums store glæde havde prins Henrik og prinsesse Athena med.

Fjord&Bælt var blevet varskoet på forhånd om, at prinsen ville tage sine to yngste med.

- Men prinsen insisterede på, at det skulle være en lille overraskelse for pressen, forklarede Christina Kroer Skov fra Fjord&Bælt.

Otteårige Henrik og femårige Athena slap dog for den mere officielle del af festlighederne. For mens de inviterede gæster fik lov til at høre på taler fra nuværende og tidligere borgmestre og formand og direktør for Fjord&Bælt, fik de royale børn en lille rundtur under opsyn af biolog Julie Møller Madsen, der i dagens anledning var udnævnt til royal babysitter.

- Hun er god til børn, betroede Christina Kroer Skov pressen, inden hun forsikrede.

- Og hun har meldt sig helt frivilligt.

- Vi er ikke enige om ret meget

Mens Henrik og Athena fik lov til at klappe en krabbe, bød formand for Fjord&Bælt Jens Oddershede de inviterede gæster velkommen med fortællingen om, hvordan Fjord&Bælt blev startet for tyve år siden.

Derefter var det borgmester Hans Luunbjerg, der understregede Fjord&Bælts store betydning for Kerteminde, inden de to tidligere borgmestre Jacob Dauerhøj og Else Møller på lystig vis berettede om alle genvordighederne, dengang centret skulle startes.

- I Kerteminde har vi ikke historie for at være enige om ret meget, fortalte Else Møller om beslutningen, der blev truffet af et enigt byråd, men ikke var populær hos alle borgere.

Prins Joachim sluttede dagens talerrække, og han roste Fjord&Bælt for, at forskningen og formidlingen går hånd i hånd på stedet.

- Det er en fjæsing

Derefter gik turen nedenunder til den nyrenoverede tunnel, og på vejen agerede Jens Oddershede guide for prinsen.

- Er det en havkat, spurgte prins Joachim og pegede på et akvarium.

- Nej, det er en fjæsing, rettede Jens Oddershede.

Tunnellen skulle indvies ved at klippe et blå bånd over, men på det tidspunkt var prinsens to børn kommet til, og de var tydeligvis begejstrede for udstillingen.

Prinsesse Athena forsøgte at klappe en fisk i vandet og kom lidt for tæt på. Heldigvis var far hurtig og fik fat i hendes jakke, før end det gik galt. Snoren fik prins Henrik lov til at klippe efter at have fået instruktion af sin far i, hvordan en saks skal betjenes.

- Bravo, sagde prins Joachim og klappede.

Så var det tid til at besigtige tunnellen, hvor tilskueren får indtryk af at gå på havets bund, mens sæler og marsvin svømmer rundt udenfor vinduerne.

Der var mange ting, der kunne drejes på og trykkes på. Helt galt gik det ved en virtual reality-brille, der viste havet omkring tunnellen. Den var svær at slippe, og til sidst måtte prins Joachim sige, at nu var det tid til at komme videre. Ovenpå ventede nemlig et finere traktement med kanapeer fra Restaurant Rudolf Mathis, marsvinekage og kaffe.

- Er I sultne, spurgte prins Joachim sine børn.

- Nej, svarede prins Henrik.

De havde nemlig allerede spist.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.