Fjernvarmecentral raseret af brand

Munkebo Fjernvarmecentral blev raseret af en brand natten til mandag. Skaderne løber op i flere millioner kroner, men varmeforsyningen til de 1000 husstande, der får fjernvarme fra centralen, blev ikke berørt af branden.
Foto: Brian Karmark

Fjernvarmecentral raseret af brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kortslutning i mobilmast årsag til, at Munkebo Fjernvarmecentral brændte natten til søndag - skader løber op i flere millioner kroner

MUNKEBO: Ingen kom noget til, og fjernvarmeforsyningen til 1000 husstande i Munkebo er intakt.

Det var de gode nyheder. Den knap så spændende nyhed er, at Munkebo Fjernvarmecentral i Nørrevænget blev voldsomt hærget under en brand natten til mandag. Bygningerne er svært medtagne og skaderne så omfattende, at hele den automatiske styring af fjernvarmeforsyningen er ude af drift.

Branden opstod i en af de mobiltelefonstationer, der er opsat på fjernvarmecentralens ydervæg. En kortslutning i mobilteleselskabet 3's teknikskur satte ild til skurets træbeklædning klokken 23.15, hvilket selskabet registrerede i kontrolrummet i Sverige. Derfor mener politiet ikke, at der kan være tale om en påsat brand.

Fra skuret bredte branden sig op igennem varmecentralens tag og ind i bygningen. Alle el- og teknikkabler, som er monteret i bygningens loftkonstruktion, blev ødelagt, og dermed blev styringen af fjernvarmeanlægget sat ud af drift, fortæller driftleder Arne Krydsfeldt.

- Så vi måtte styre varmeforsyningen manuelt rundt, indtil vi i dag (mandag, red.) fik rigget et midlertidigt, automatisk styresystem til. Så forbrugerne har ikke manglet varme. Jeg vil tro, at der går et par måneder, inden brandskaderne er udbedret og fjernvarmecentralen fungerer optimalt igen, for der er ventetid på en del af de komponenter, der er ødelagt, fortæller Arne Krydsfeldt.

Han skønner, at skaderne kommer til at løbe op i mellem tre og fem millioner kroner.

- Men det er et meget løst skøn al den stund, at vi endnu ikke har fuldt overblik over, hvad der er ødelagt - men det bliver helt sikkert dyrt, fastslår Arne Krydsfeldt.

Fjernvarmecentral raseret af brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce