Fiskerne kræver erstatning


Fiskerne kræver erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TVIST: Opsigelse af lejekontrakt er ulovlig, mener fiskernes advokat
KERTEMINDE: Kommunens opsigelse af lejekontrakten med Kerteminde Fiskeriforening for Havnehuset på Dosseringen er ugyldig og på flere punkter i strid med Erhvervslejeloven.

Det fastslår advokat Jens R. Jepsen fra advokatfirmaet Compass i Aabenraa, som fiskeriforeningen har pudset på Kerteminde Kommune.

Som tidligere omtalt i Stiftstidende har kommunen opsagt lejekontrakten med fiskerne, der i mange år har brugt ejendommen Dosseringen 20 B til oplagsplads.

Kommunen vil imidlertid gerne kunne leje ejendommen ud til en glaspuster, der vil indrette værksted i ejendommen.

Men det er helt i strid med lovgivningen, fastslår Jens R. Jepsen i sin skrivelse til kommunen. For kommunen kan kun opsige aftalen, hvis kommunen selv skal bruge ejendommen.

Derfor gør advokaten på fiskernes vegne indsigelse mod opsigelsen af lejekontrakten og anfører, at kontrakten ikke indeholder en aftale om, at kommunen kan opsige den.

Jens R. Jepsen forbereder kommunen på, at fiskerne vil fremsende et erstatningskrav, hvis kommunen ikke trækker opsigelsen tilbage.

Og fiskerne har ikke tænkt sig godvilligt at forlade Havnehuset, fastslår advokaten.

- Jeg understreger, at min klient (fiskeriforeningens medlemmer, red.) ikke fraflytter lejemålet, før min klient har modtaget den erstatning, som min klient er berettiget til, fastslår fiskernes advokat, der afslutningsvis opfordrer kommunen til at tøve en kende og få en mindelig aftale i stand med fiskerne.

Hvordan kommunen forholder sig til sagen, var det ikke muligt at få svar på i går.

Fiskerne kræver erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce