Fire kirsebærministre giver gode råd: Det skal du opleve til Kirsebærfestivalen


Fire kirsebærministre giver gode råd: Det skal du opleve til Kirsebærfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se. Lyt. Smag. Sådan lyder sloganet for Kirsebærfestivalen, der starter fredag morgen klokken ni. Fire tidligere ministre giver deres bud på, hvordan du får mest ud af festivalen.

Karen Thrane, Kirsebærdronning og skuespiller. Kirsebærminister 2010
Karen Thrane var kirsebærminister i 2010. Senere blev hun kirsebærdronning. Foto: Michael Bager.

Se: Når Rylen kommer klokken 14, så står folk nede på havnen. Der er musik, og der er rigtig festligt. Vi kommer sejlende ind, og der står folk på Langebro og på havnen og tager imod kirsebærpigerne og mig. Der er musik, flag, rød løber, kirsebær og alt, der hører med.

Lyt: Det er svært, for der er så meget at lytte til. Jeg kan ikke rigtig fremhæve ét orkester, man bare skal høre. Jeg hører selv det hele.

Smag: Fiskefrikadellerne, som Turismens Venner laver med en kirsebærremoulade. Dem skal man smage. Ellers har man ikke været til Kirsebærfestival.

Mit aftryk: Det må være min hat. Det var den, der gjorde, jeg blev kirsebærdronning. Det var mit aftryk; mit kostume og min hat. Den er bare speciel. Det er min søster og hendes veninde, der har lavet den, og hele kostumet er kreeret specielt til festivalen.

Karl "Krølle" Nielsen, debattør og skiltemaler. Kirsebærminister 2009
Karl "Krølle" Nielsen var kirsebærminister i 2009. Foto: Kim Rune

Se: Man skal se Kerteminde. Der er en fantastisk havn, strand og fjord. Kerteminde er mange ting. Og der er også kommet et vikingeskib, Ladbydragen. Kerteminde i al almindelig er en lille lækker by.

Lyt: Al det gode musik. Jeg kan bedst lide lidt traditionelt jazz. Det skal man sandelig lytte til.

Smag: Der er så mange boder og telte, så jeg synes, man skal prøve og smage en hel del af det, der er. Og selvfølgelig kirsebær. Og så kagekonkurrencen.

Mit aftryk: Da jeg blev minister, ville jeg gøre lidt ekstra, så der skrev jeg en sang, som vi sang nede på torvet. Den sang må være mit aftryk. Fordi jeg er skiltemaler, så skulle der også ekstra farve på. Så jeg var også malet kirsebærfarvet på kroppen for at give det lidt ekstra.

Mads Nørby, Direktør for Kertemindereyven. Kirsebærminister 2014
Mads Nørby blev minister for Kirsebærfestivalen i 2014. Foto: Kim Rune

Se: Dorte Frandsen og jeg skal tale på Torvet klokken 17.00 på lørdag, hvor Svend Novrup er mediator. Og så længdespyt med kirsebærsten. Det er altså en ædel disciplin.

Lyt: Rock på Torvet. Det var der, hvor jeg oplevede, at hele festivalen samledes til sidst om aftenen, fik en fadøl og hørte god musik.

Smag: Der er ingen tvivl om, at det, man skal smage, det er kirsebær. Solmodne, friske kirsebær. Et år løb vi tør for de gode Kerteminde-kirsebær, og der måtte komme nogle kirsebær udefra - og de var simpelthen så meget dårligere. De kirsebær, der kommer fra området, er bare de bedste. Det var meget tydeligt, det år.

Mit aftryk: Det var super hyggeligt at få rundt i byen sammen med Karen Thrane, der er kirsebærdronning. Alle ville gerne tage billeder af os og alle de børn, der delte kirsebær ud. Det var så hyggeligt.

Poul Erik Grønfeldt, foregangsmand for togstationen i Langeskov. Kirsebærminister 2016
Poul Erik Grønfeldt blev kåret som kirsebærminister i 2016. Arkivfoto.

Se: Personligt skal jeg se dronningen ankomme. Det skal man bare. Jeg er også spændt på, hvem der bliver årets kirsebærminister. Det er nok højdepunkterne for mig. Og så skal man se udstillingerne på Johannes Larsen Museet.

Lyt: Man skal lytte til al den musik, der kommer. Det er svært at give et konkret svar på.

Smag: Man skal ned i nærheden af Freddy Hansen og Kino, hvor der bliver serveret forskellige kirsebærretter. Det ændrer sig jo lidt hvert år, hvad der er at smage.

Mit aftryk: Jeg har forsøgt at få et veterantog til byen, som skulle udstilles, men det er ikke lykkedes. Jeg brugte mit "regeringsår" på at indhente tilbud og undersøge. Hvis nogen skal kæmpe videre for det, så er det Kerteminde By. Jeg håber, nogle vil kæmpe for det med tiden.

Fire kirsebærministre giver gode råd: Det skal du opleve til Kirsebærfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce