Fire børnehaver består


Fire børnehaver består

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snævert flertal vil have fire børnehaver.

Kerteminde: Kerteminde by skal rumme fire børnehaver, herunder også Fyrrevænget i midtbyen. Til gengæld nedlægges Grønnegården - den skal bruges til børn med specielle behov.

Det er Børn- og Skoleudvalgets indstilling til byrådet, og dermed trak udvalget i aftes omsider af på den børnehavedebat, det har kørt siden 31. august. Indstillingen er dog ikke enstemmig - Solveig Gaarsmand, Borgerlisten, Hans Luunbjerg, Venstre, og Jesper Schmidt-Nielsen, De Konservative, stemmer for at bevare fire børnehaver, mens Britt Pedersen (S), og Annette VIlhelmsen (SF), stemmer for at nedlægge Fyrrevænget, opsige overenskomsten med Mølleløkken og bevare Grønnegården.

Den snævre flertalsindstilling vækker glæde i blandt andet Mølleløkken og Fyrrevænget.

Glæde og lettelse

- Vi er glade og lettede over, at det er indstillingen til byrådet - og over, at der omsider er truffet én eller anden form for afgørelse. Man har haft en fornemmelse af, at den her sag aldrig ville høre op - den er udsat så mange gange, og så er der kommet besparelser for yderligere 8,5 millioner kroner oven i - det er lammende, sagde Mette Wiedemann, konstitueret leder i Fyrrevænget, da hun havde fået beskeden i aftes.

I Fyrrevænget har personalet haft arbejdspladsen i spil, siden debatten startede. Går indstillingen gennem byrådet, skal børnehaven udbygges for to millioner og have tilført 15 børnehavebørn.

- Det har været kampen værd, og vi står fast ved, at vi har en eksistensberettigelse, og at der skal være en daginstitution i midtbyen i Kerteminde. Jeg er stolt af mit personale, at vi har formået at holde glæden og gejsten oppe - og nu ser vi frem til den 4. marts og krydser fingre, fastslog Mette Wiedemann.

Også i Møllelølkken var der glæde hos børnehaveleder Thinne Nielsen, hvis børnehave pludselig kom i vælten i torsdags og var lukningstruet i knap en uge.

- Jeg ville have været endnu mere glad, hvis det her havde været beslutningen i november. Så havde jeg hoppet og danset på bordene, men jeg er lettet, og jeg er rigtig glad for udsigten til, at vi skal have vuggestuebørn i Mølleløkken, sagde hun, der ventede på beskeden sammen med forældrebestyrelsen.

Fire børnehaver består

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce