Nordøstfyn: Jimmi Bisgaard og hans filmselskab "Det Gamle Fyn" sætter i 12 dvd'er fokus på de gamle, fynske jernbaner.

Odense-Kerteminde-Martofte Jernbane - eller Kertemindebanen - var en dansk privatbane, der startede som Odense-Kerteminde-Dalby Jernbane, og senere blev forlænget fra Dalby til Martofte. Banens sidste dag blev 31. marts 1966.

Filmen indeholder friske optagelser langt sporet, hvor Jimmi Bisgaard sammen med jernbaneekspert Lars Viinholt Nielsen gør holdt ved sttionsbyerne på strækningen og fortæller om banens betydning for landsbyerne.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.