Fik styrket selvtilliden: Plejecenter løftede Morten fra angst til 12-tal

28-årige Morten Eihtz er med god grund stolt af sin eksamen som ejendomsservicetekniker, og lige så stolt er hans mentor Jørgen Sthen Hansen. Foto: Helle Nordström

Fik styrket selvtilliden: Plejecenter løftede Morten fra angst til 12-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et års sygemelding og efterfølgende arbejdsprøvning hos pedellen på Lindhøj Plejecenter er 28-årige Morten Eithz nu udlært pedel.

Munkebo: Da Morten Eithz første gang gik ind ad døren på Lindhøj Plejecenter for at komme i arbejdsprøvning, var det med kasketten ned i panden og mørke briller på. Han sneg sig ned i pedel-kælderen, hvor han fik lov til at arbejde i fred med sin mentor - pedel Jørgen Sthen Hansen, indtil han selv var parat til at komme op fra kælderen.

I dag går han med rank ryg ind ad døren - han har lige bestået sin eksamen som pedel - eller ejendomssercivetekniker, som det hedder, når det skal være fint. Og ikke bare bestået, men bestået med et 10- og et 12-tal. Højeste karakter scorede han oven i købet på sin rapport om skimmelsvamp, som han skulle fremlægge mundtligt.

- I forhold til dengang, jeg havde angst, burde det have været det sværeste, men jeg havde forberedt mig godt, så jeg var sikker i stoffet, fortæller Morten Eithz stolt.

Vejen til den succes var lang for 28-årige Morten Eithz. Efter endt 9.klasse var han ikke helt sikker på, hvad han gerne ville, så han arbejdede både hos en entreprenør og en murer, inden han gik i smedelære.

Efter en halv smedeuddannelse blev han ledig, og efter halvandet år som ledig fik han opbygget så meget angst, at han derefter var sygemeldt i et år.

Klar til at springe ud på egne ben

Heldigvis for Morten Eithz, så tager Lindhøj Plejecenter deres sociale ansvar meget alvorligt, så de har hele tiden folk i arbejdsprøvning. Og Jørgen Sthen Hansen har været med til at løfte mange andre end Morten ud af problemer.

- Og det er jo ikke bare Jørgen, men alle dem, der er på Lindhøj, der er gode til at støtte. Det med det sociale ansvar er ikke bare noget de siger, det er noget, de gør, understreger Morten Eithz.

- I øjeblikket har vi tre "i kælderen," og den ene er godt på vej til at gå samme vej som Morten, fortæller Jørgen Sthen Hansen.

Blandt de andre succeser på Lindhøj er en mand, der var så dybt alkoholiseret, at han har været indlagt på plejecentrets aflastning, fordi han var faldet ud af sengen i en brandert og slået hovedet voldsomt. Samme mand er nu i fuld gang på Lindhøj, og har ikke drukket i fire år - ikke engang til julefrokosterne.

- Men da vi fik sendt en, der måtte stille rollatoren uden for, så meldte vi pas, fysiske skavanker kan vi ikke gøre mirakler med, konstaterer Jørgen Sthen hansen.

Morten Eithz er nu klar til at springe ud på egne ben. Nu er han ikke længere en, der skal passes på og tages hensyn til. Nu er han en god arbejdskraft.

- Det styrker selvtilliden med sådan en eksamen, og fra at have siddet derhjemme og lukket sig inde er det dejligt nu at føle, at man kan noget, og at der er brug for en, siger den stolte 12-tals elev.

Fik styrket selvtilliden: Plejecenter løftede Morten fra angst til 12-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce