Cykelløbet Post Danmark Rundt gav ekstra kolorit til Havnefesten, men også masser af trafikal frustration
KERTEMINDE: Forvirringen var total i Kerteminde i de sene eftermiddags- og de første aftentimer i aftes.

Havnefest og en trafikalt afskåret by på grund af enkeltstarten i cykelløbet Post Danmark Rundt gav masser af feststemning overalt, men det gav også gnidninger og besvær.

Ved indfaldsvejen sydfra måtte politihjemmeværnet igen og igen forklare bilisterne, at der ingen vej var fremad - og at folk, der ville til Havnefest eller cykelløb, måtte vende kareten og køre en halv kilometer tilbage til parkering på en mark ved Revningevej.

Problemerne syntes dog størst endnu før, der for alvor blev spærret af.

Cykelløbets start og opløbsområde omkring rådhuset og på Hindsholmvej ved Marinaen blev nemlig lukket først. Det betød, at mange bilister drejede ned omkring havnen i den tro, at de kunne komme ind på Hindsholmvej igen på den anden side afspærringen.

Det kunne de ikke, så de måtte vende på Marinaen og i trængsel tilbage igen.

Afspærringen var heller ikke helt effektiv fra starten, så flere campister nåede at smutte ind i målområdet, hvor deres campingvogne måtte spændes fra og vendes manuelt for at de kunne komme væk.

God start for havnefest

Havnefesten, den 40. af slagsen, lagde ud i pæn stil. Der var godt besøgt omkring bassinet i fiskerihavnen, da festens formand, Ole Mørch, på egne og 350 frivillige medhjælperes vegne bød velkommen til havnesshowet, der gik i gang klokken 14.

Naturligvis med de sædvanlige vandpjaskende konkurrencer på programmet.

Mest morskab, ikke mindst for deltagerne, skaber de hjemmebyggede fartøjer, der sendes ad en sliske ned i bassinet, hvor mandskabet skal kæmpe sig frem til en klokkebøje så hurtigt som muligt.

I år gik sejren til en søko, "Koen Maren" fra den lokale produktionsskole. De seneste par år har SuperBrugsen ellers været uovervindelig i konkurrencen, men i år nåede holdet slet ikke i nærheden af sejren, måske, fordi én af pagajerne knækkede allerede i de første tag.

Senere på eftermiddagen var der underholdning på Torvet, men - måske også på grund af lidt dryp fra oven - sivede publikum lidt hurtigt væk.

Forklaringen kan også være Post Danmark Rundt. For her stod folk tæt omkring startstedet - og i målområdet - allerede en times tid før, den første af feltets 109 tilbageværende ryttere enkeltvis blev sendt af sted til 14,5 kilometers kamp mod uret.

Ruten bød ikke på de store stigninger, men til gengæld ville vinden blive en hård modstander, konstaterede den seneste danske vinder af løbet, Jacob Piil, da han før starten blev bedt om en kommentar.

Da han vandt Post Danmark Rundt for seks år siden, blev der i øvrigt også kørt enkeltstart i Kerteminde.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Cykelformand varsler OL-medaljer

Cykelformand varsler OL-medaljer

Cykelryttere fik folk ud af sengen

Cykelryttere fik folk ud af sengen

Jacob Fuglsang i gult før søndagens etape i Post Danmark