Fem indsigelser mod kæmpemøller


Fem indsigelser mod kæmpemøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne er bekymrede for larmen

DRÆBY: Der er ifølge Kerteminde Kommune kommet fem indsigelser fra borgerne og én fra Dansk Ornitologisk Forening i sagen om de fire kæmpemøller ved Dræby Fed.

Kommunen fortæller til Stiftstidende, at indsigelserne grundlæggende er positive. Dog er der bekymring for den larm, som kæmpemøllerne eventuelt vil give fremover.

El-koncernen Vattenfall vil opstille fire nye kæmpemøller i en højde af 120 meter, som skal afløse 12 gamle. Men i indsigelserne gøres der opmærksom på, at støjen vil være højere, da bevoksningen ikke kan tage noget af støjen, som den gør det nu ved de gamle møller.

Væsentlig forøgelse

Bliver kæmpemøllerne til noget, vil elproduktionen på Dræby Fed stige til 25.000 MWh om året, hvilket svarer til godt 6500 husstandes årlige elforbrug.

De 12 gamle producerede kun en energi svarende til 900 husstande.

Borgerne havde frem til i går at komme med bemærkninger.

Dansk Ornitologisk Forening havde allerede inden høringsfasen henvendt sig til kommunen. Foreningen advarede mod at opstille nye vindmøller, fordi den mener, at den eksisterende vindmøllepark er fejlplaceret.

Dræby Fed fungerer som rasteplads for blandt andet tusindvis af gæs og sangsvaner.

Nu skal politikerne beslutte sig for, hvad der videre skal ske i sagen. Det arbejde forventes færdigt i første halvdel af 2009.

Fem indsigelser mod kæmpemøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce