Fem atom-kommuner bliver til to

Kertinge Mark er i spil som mulig placering.
Foto: Michael Bager

Fem atom-kommuner bliver til to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kertinge Mark: Beslutningen om, hvor i Danmark et fremtidigt atomdepot skal placeres, er blevet udskudt af flere omgange. Men nu er der sat en ny deadline for, hvornår de fem kommuner, der er i søgelyset som depotværter, kan rykke et skridt nærmere en afklaring. I går havde sundhedsminister Nick Hækkerup nemlig borgmestrene for de berørte kommuner til bords. Her fortalte sundhedsministeren, at man håber på, at de fem kommuner bliver indskrænket til to omkring det kommende årsskifte.

Og en tidsplan var, ifølge borgmester Hans Luunbjerg netop noget af det, de berørte kommuner efterspurgte under mødet.

- Vi bad om en tidshorisont i forhold til de undersøgelser, der er i gang, hvad der er status lige nu, og hvornår vi kommer nærmere en afklaring, siger han.

Og selvom det er positivt, at der nu er sat en bagvæg på, så er borgmesteren afventende med at hæve armene alt for højt i vejret endnu.

- Vi blev jo også lovet en afklaring i efteråret sidste år, og det blev ikke til noget, så jeg ved ikke, hvor meget man skal lægge i det, men det er i hvert fald det, de siger nu, og så håber vi på, at det holder denne gang, siger han.

Ikke rimeligt

For borgmester Hans Luunbjerg var der to andre budskaber, der også var væsentlige at servere til sundhedsministeren under mødet.

- Vi synes, at han skal inddrage internationale eksperter så tidligt som muligt, så de kan nå at bidrage, og så synes vi, at han skal opprioritere mellemlagerløsningen, siger han.

Han mener nemlig ikke, at mellemlager-løsningen har fået opmærksomhed nok indtil videre.

- Det er ikke rimeligt, at slutdepotundersøgelserne er længere fremme end mellemlagerundersøgelserne, da det er aftalt, at det skal være to sideløbende spor, og det gjorde vi ministeren opmærksom på, siger han. (Vium)

Fem atom-kommuner bliver til to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce