Farvel til arbejdslivet: Ulla stopper efter 39 år i børnehave

Ulla Pultz har de seneste år været tilknyttet vuggestue-gruppen i Rynkeby Private Børnehus. Hun synes, at det er dejligt at arbejde med denne aldersgruppe af børn. Foto: Mette Louise Fasdal

Farvel til arbejdslivet: Ulla stopper efter 39 år i børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

62-årige Ulla Pultz har været 39 år i børnehaven i Rynkeby. Nu går hun på efterløn.

Rynkeby: Når Ulla Pultz tager hjem fra Rynkeby Private Børnehus til sit hjem i Birkende 11. juli, afslutter hun et kapitel i sit liv. Hun stopper på arbejdsmarkedet.

Officielt er det nu først fra 31. december, men da der er afspadsering og ferie, der skal afvikles, er det 11. juli, hun afleverer sin nøgle til børnehaven og siger på gensyn.

For helt farvel bliver det ikke. Hun er mormor til Lukas på fire og Anna på seks år, som også gør i børnehaven, så hun vil stadig have sin gang i huset, når hun skal hente børnebørnene. Hun vil blot ikke længere arbejde i børnehaven.

Ulla Pultz har i 39 år været leder i Rynkeby Private Børnehus. Tidligere hed børnehaven Rynkeby Børnehave, men da kommunen i en stor rokade opsagde kontrakten med børnehaven, som tidligere var selvejende, valgte børnehaven i 2010 at fortsætte som privat institution, og i den forbindelse fik huset også et nyt navn. I børnehuset er der i dag plads til 32 børnehavebørn og otte vuggestuebørn. Snart stiger det antal til 12 vuggestuebørn.

Netop privatisering af børnehuset er én af de mere tunge ting, som Ulla Pultz husker, at hun har været igennem i sit arbejdsliv. Det var en tid, der kostede kræfter og mange tanker, erindrer hun.

Det er alt administrationen, der er i forbindelse med arbejdet som leder, hun nu gerne vil væk fra.

- Jeg fik mit efterlønsbevis sidste år i september, og her tænkte jeg: Nej, jeg er ikke klar til efterløn nu, men efter at have talt med venner, som også er stoppet med at arbejde, kunne jeg bare mærke, at det var tiden nu. Nu gider jeg bare ikke mere, smiler hun.

- Børn er så umiddelbare

Hun har nydt at arbejde med børn.

- Børn er så umiddelbare, og de er sjældne sure, forklarer hun og fortæller, at hun også har nydt kontakten med børnenes forældre.

Rynkeby Private Børnehus er også et sted, hvor personalet gerne vil være. Der er ikke den store udskiftning i personalegruppen, og derfor er der ansatte, som har været der i blandt andet 28, 23 og 20 år.

Onsdag den 27. juni er der reception i børnehuset, hvor Ulla Pultz takker af med personalet, børn og forældre, men hun bliver lige i institutionen nogle dage mere, og når hun har sidste arbejdsdag den 11. juli, skal det bare være en almindelig arbejdsdag. Når den er slut, tager hun bare hjem.

Og umiddelbart har hun ikke nogen store, forkrommede planer for, hvad efterlønstilværelsen skal bruges på.

- Jeg regner med, at jeg skal gå nogle ture med min hund, sy tøj til mine børnebørn, tage på nogle rejser og få læst nogle bøger, forklarer hun.

Når hun slår øjnene op til den første dag væk fra arbejdslivet, vil hun spise noget morgenmad og gå en tur med hunden Oliver, inden hun måske går hjem og rydder op i nogle skabe.

- Jeg tænker virkelig ikke, at det bliver noget problem at finde på noget. Jeg kommer i hvert fald ikke til at kede mig uanset hvad, jeg finder på, understreger hun.

Da Ulla Pultz først ved årsskiftet fratræder sin stilling, vil det ikke blive før i januar næste år, at der er ny, der tiltræder som leder af børnehuset.

Den afgående leder har selv været med til at formulere stillingsopslaget. Det var lidt mærkeligt, synes hun, men er ellers helt afklaret med at stoppe med sit arbejde.

Farvel til arbejdslivet: Ulla stopper efter 39 år i børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce