Farvel efter 38 år i tømrerfirma


Farvel efter 38 år i tømrerfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DALBY: Bortset fra soldatertiden og en periode på mesterskole i Sønderborg har Hans Jørn Madsen været aktiv på et tømrerværksted i Dalby siden 1959.

Hans Jørn Madsen kom i lære hos Carl Nielsen i Dalby og overtog senere firmaet, men i morgen eftermiddag markerer en reception i Dalby Forsamlingshus, at han selv er blevet forhenværende tømrermester.

Hans kone Birgit Madsen har været aktiv på kontoret og andre steder, siden parret blev gift i 1969. Hun passede telefonen, tog sig af regnskab og kørte især i begyndelsen materialer ud til svende og lærlinge. Og meget andet.

- Der har ikke været så meget tid til ungerne, men omvendt har de kunnet være meget sammen med deres forældre i løbet af dagen, og der var altid én hjemme, når de kom fra skole, siger Birgit om parrets søn og datter.

Det har også været en fordel for ægteparret at have et fælles mål med arbejdsdagen, og der har været forståelse for de specielle betingelser: At arbejdsugen for en tømrermester ikke er den overenskomstmæssige, og at fritiden er mindre.

Ferie er noget nyt

Men Birgit og Hans Jørn Madsen glæder sig til at holde ferie. Bortset fra nogle forlængede weekender har parret hidtil ikke holdt ferie, men om sommeren har de dog opholdt sig en del i sommerhuset på Langø før og efter arbejdsdagene.

- Vi glæder os også til at få mere tid med ungerne og børnebørnene, fortæller 58-årige Birgit Madsen.

Parret har drevet en alsidig tømrerforretning med opgaver især i Kerteminde Kommune - men også i nabokommunerne og i Odense. De har også produceret døre og vinduer på værkstedet i det tidligere frugtlager på Mosegårdsvej, og de bliver boende få hundrede meter derfra.

Aldrig fyret folk

Da Hans Jørn Madsen overtog firmaet, bestod mandskabet af fire mand med mester. Siden har tallet ligget rimelig konstant på 18-20, og som mester har Hans Jørn Madsen ikke prøvet vejrlig eller at skulle fyre folk, og to var ansat i samtlige år. Leif Sørensen er fortsat i firmaet, og Jeppe Klokker har været ansat i mere end 30 år, mens Hans Jørn Madsens bror Poul Erik Madsen har haft sidste arbejdsdag i firmaet.

- Vi har aldrig manglet arbejde, konstaterer 62-årige Hans Jørn Madsen, der også var konservativt medlem af Kerteminde Byråd i 12 år indtil for 11 år siden. I den sidste periode var han formand for det tekniske udvalg.

Dalby Tømrerforretning overtages af tømrermester Peter K. Rasmussen, Dalby. Han vil drive firmaet med sin kone Heidi Panduro på kontoret.

Goddag- og farvelreception i Dalby Forsamlingshus i morgen fredag kl. 14-17.

Farvel efter 38 år i tømrerfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce