Krydset Munkebovej/Troels Alle har kostet mange uheld - men løsningen bliver dyrere end forudset

Munkebo: Hvis man vil forhindre, at der sker flere trafikulykker i krydset Munkebovej/Troels Allé, så er det ikke nok med et enkelt lyskryds.

Hvis der for alvor skal skabes trafiksikkerhed, så skal der samtidig etableres et lyskryds nogle få meter længere oppe af Troels Allé, der hvor vejen krydses af Fjordvej - og de to meget tætliggende lyskryds skal naturligvis have en fælles styremaskine til at regulere, hvotrnår der er rødt og grønt.

- Det var vi ikke forberedt på, da vi sidste år afsatte 3,5 millioner kroner på budgettet til at fjerne den sorte plet fra trafikkortet, fortæller Jesper Hempler (SF); formand for Miljø- og teknikudvalget.

Med det ekstra lyskryds kommer regningen til at lyde på 4,5 millioner kroner., så udvalget skal ud og lede efter en ekstra million.

- Vi har jo allerede talt om, at, at der også på næste års budget skal afsættes nogle millioner kroner til trafiksikkerhed, så vi bliver nødt til at bede resten af byrådet om at få lov til på forhånd at disponere over den ene million, siger Jesper Hempler.

- Til gengæld får vi så forhåbentlig sørget for, at der ikke er flere, der skal komme i skade i det kryds.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.