Fantasien gik gennem byen

Lodi, Lodi, Lodi vi er klædt ud - Lodi, Lodi har du malet din tud - Lodi Lodi tror i Dorthe er her - Hop ind i midten, lad os se, hvem du er. Teksten, der er skrevet af elever fra Århus Børnehaveseminarium, fyldte byens gader, efter at indskolingen i går havde slået katten af tønden.
Foto: Jørgen Hansen

Fantasien gik gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 200 fastelavnsklædte børn fra indskolingen sang sig gennem byens gader da der i går var optog og musik ved kirken.

Kerteminde: Bilisterne tog toppen af farten, holdt ventende tilbage eller kørte ind til siden. Og i læ for den kolde februarvind kom der varme smil fra både førere og passagerer, da indskolingen i går formiddags lavede fastelavnsoptog gennem gaderne i anledning af den kattens mandag.

Med guitaren over skulderen løb musiklærer Jess Rasmussen frem og tilbage langs optoget og slog takten an med boller op og boller ned, og selvfølgelig dagens vigtigste spørgsmål: Kan du gætte hvem jeg er? Fra Kerteminde Skole gik turen ad Møllevænget, Vestergade og op til Langegade med ophold foran kirken. Her stemte anden- og tredjeklasserne i med blokfløjter og ukuleler, inden turen gik tilbage ad Hans Schacksvej og Nørregade, inden optoget sluttede i skolegården.

Om de var der alle sammen, kunne være svært at se, for de fantasifulde udklædninger med masker, slør og hatte gjorde genkendelighed til en ganske særlig disciplin.

Hawaii-piger, hekse og japanske geisha’er stod side om side med boksere, riddere, gangstere og en flok glade OB-fans.

Ikke råbe

- Nu ikke noget med at råbe efter kontrollørerne, formanede pædagog Gynther Blyn, inden de stribede tilhængere gjorde klar til at gå med i optoget.

Med 14 års erfaring på Kerteminde Skole har han i sagens natur lige så mange fastelavnsfester med i bagagen.

- Men det er første gang, at vi hverken har FCK eller Brøndby-folk med. Det ser ud som om, at OB er ved at få godt fat, men nu går det jo også godt for de stribede, sagde pædagogen, der selv var klædt ud som en drabelig ridder.

For fastelavn er lig med fantasi, kreativitet og forventninger.

- Det er jo en del af det, men i år synes jeg, at de har gjort særligt meget ud af det. De ser, hvad der er i skabet derhjemme - og så går de ellers i gang, siger Gynther Blyn.

Efter optoget var der tivoli med boder og café, hvor eleverne skiftedes til at passe aktiviteterne.

Fantasien gik gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce