En resolut ældre dame, der fik besøg af en falsk hjemmehjælper, lod sig ikke snyde

Langeskov: Det er langtfra alle ældre damer, der er lette ofre. Og en ung dame med langt rødt hår havde valgt det helt forkerte offer, da hun opsøgte en ældre dame i Langeskov.

Hun ringede på døren, og da der blev åbnet, præsenterede hun sig på et noget ubehjælpsomt dansk som hjemmeplejen.

- Det kan jeg da ikke forstå, for hjemmeplejen har allerede været på besøg i dag, indvendte den ældre dame.

- Og dig har jeg aldrig set før. Du må være gået forkert.

- Jeg skal bare lave en kop kaffe til dig, sagde den unge kvinde og trængte sig ind i køkkenet.

Den ældre dame havde for længst anet uråd og meddelte, at nu ville hun ringe til hjemmeplejen for at høre, hvor den unge kvinde i virkeligheden skulle have været hen.

Men mens hun ledte efter et telefonnummer, smuttede den unge kvinde ud af døren og væk.

Kort tid efter kom en håndværker, og den ældre dame fortalte ham om sin underlige oplevelse. Han insisterede på, at de sammen skulle ringe til hjemmeplejen. Herfra kunne man oplyse, at der også i denne tid er østeuropæiske kvinder, der ringer på døren hos ældre for at sælge smykker.

- Vi blev enige om også at ringe til politiet, men inden vi fik gjort det, mødte naboen op og fortalte, at hun havde set den unge kvinde ringe på og tænkt, at det var sært, fortæller håndværkeren.

- Hun fandt et kamera frem og fik taget et billede af både den unge kvinde og den anden kvinde, der stod ude på fortovet og ventede - de to gik sammen væk, da den unge kom ud fra huset igen.

De billeder er nu også overgivet til politiet.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.