Falck: - Vi var hurtigt fremme


Falck: - Vi var hurtigt fremme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tage Juel Jensen afviser kritik fra beboer, der mener, at Falck var for længe om at komme til storbrand

KERTEMINDE: Stationsleder Tage Juel Jensen, der har ansvaret for Falck-stationerne i Nyborg, Langeskov og Kerteminde, er ikke helt enig i den kritik, som en beboer i Mellemleddet, Marlene Munter, fremkom med i Stiftstidende i onsdagsavisen dagen efter storbranden i Mellemleddet.

Marlene Munter gav udtryk for, at hun følte, at det tog lang tid, inden Falck var fremme og klar til indsats.

Blandt andet registrerede hun en brandmand, der måtte bruge tid på at skifte bukser, inden han kunne gå i aktion.

Tage Juel Jensen har undersøgt sagen i Falcks interne system.

Fremme på fem minutter

- Og heraf fremgår det, at alarmen indløb klokken 18.10. Klokken 18.13 forlod de første to biler stationen og den tredje fulgte klokken 18.14. De første to biler er registreret fremme på brandstedet klokken 18.14 og den tredje klokken 18.15. Så der er gået mellem fire og fem minutter fra alarmen gik, til vi var fremme med tre biler og 12 brandmænd, fortæller Tage Juel Jensen.

Han forstår godt Marlene Munters fornemmelse af, at det varede længe, før Falck nåede frem.

- Alle, der har prøvet at vente på en ambulance eller en brandbil, ved, at sekunder føles som timer og minutter og som år. Det er vi tit ude for, men kendsgerningen er altså, at vi var meget hurtigt fremme i Mellemleddet. Man skal huske på, at brandmændene jo først skal hjemmefra, når alarmen lyder. Flere af dem sad og spiste. Og alligevel nåede de altså hen på stationen på mellem tre og fem minutter. Det synes jeg er dybt imponerende, siger Tage Juel Jensen.

Han afviser derimod på det bestemteste, at en brandmand skulle være nået frem til brandstedet uden at være omklædt. Ifølge Marlene Munter måtte han bruge kostbar tid på at tage sine brandmands-bukser på.

- Vores brandmænd rykker ikke ud uden at være iklædt reglementeret påklædning - det er en fast regel. Men stationslederen i Ringe, Bo Nielsen, bor i Kerteminde, og han var på vej hjem fra arbejde, da han opdagede branden. Så han sprang ud af bilen og tog sin jakke på for at hjælpe kollegerne - bukserne havde han på i forvejen, fastslår Tage Juel Jensen.

Falck: - Vi var hurtigt fremme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce