Færre rønner venter på nedrivning

Forfaldne rønner er blevet færre i Kerteminde Kommune. Det samme er midlerne i nedrivningspuljen. Privatfoto.

Færre rønner venter på nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervs og Vækstudvalget har behandlet 44 sager om nedrivning af ruiner og rønner i Kerteminde Kommune. Og der er fortsat godt en halv mio. kroner til at fjerne øjebæer.

Kerteminde: Faldefærdige rønner og ruiner på landet er blevet færre i Kerteminde Kommune. Således har Erhvervs- og Vækstudvalget behandlet 44 ansøgninger om støtte til nedrivning og til istandsættelse over den tre-årige periode fra 2014-17.

Heraf er der meddelt tilsagn om økonomisk støtte i 28 sager til nedrivning og afslag om økonomisk støtte i fem sager til istandsættelse og i 11 sager til nedrivning. Alene de tre sager omhandler den samme rønne på Krogen 9 i Mesinge.

Indtil videre har kommunen netto brugt 1,8 mio.kroner af eget budget til opkøb og nedrivning. Kommunen har desuden meddelt tilsagn om støtte på 0,3 mio. kroner til nedrivning af Bakkegården i Munkebo. Det betyder, at der er 141.510 kroner tilbage af kommunens budget til at støtte nedrivninger. Men lige nu ligger der ingen ansøgninger om støtte til nedrivninger på kommunens bord.

Kerteminde Kommune får ikke længere del den landsdækkende landsbypulje. Men har siden 2014 fået i alt 3,9 mill. kroner fra staten til at komme forfaldet til livs og forskønne kommunen.

Ifølge Trafik-, Bygnings- og Boligstyrelsen så er der fortsat 1.75 mio. kroner. tilbage fra 2014-puljen og 442.976 kr. fra 2015-puljen. Men fristen for at benytte 2015-puljen er udløbet. Styrelsen har dog meddelt, at de undtagelsesvist kan give fristforlængelse for brug af resten på 2015-puljen.

Det er nu op til Erhvervs- og Vækstudvalget på det kommende møde at søge om udsættelse, så pengene kan anvendes til at skaffe ruiner og øjebæer af vejen i det åbne land. /EXP

Færre rønner venter på nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce