Et positivt problem har ramt Kerteminde: Tilflyttere med børn

Stigende børnetal i Kerteminde har i flere år lagt stort pres på Balders Hus. Her fra 2015 hvor turbussen Skrubtudsen måtte tages i brug for at børnene kunne være i huset. Arkivfoto: Michael Bager.

Et positivt problem har ramt Kerteminde: Tilflyttere med børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det haster med flere vuggestue- og børnehavepladser i Kerteminde. Næste sommer mangler 57 børn et dagtilbud.

Kerteminde: Om det er de lækre badestrande, de grønne omgivelser eller den charmerende bykerne, der har lokket stadig flere børnefamilier til Kerteminde er uvist.

Et faktum er dog, at et stigende antal tilflyttende familier i øjeblikket lægger et stort pres på byens daginstitutioner.

Alle pladser er fyldt op i såvel vuggestuer og børnehaver som dagplejen, og det haster med en løsning. Et kig på ventelisterne afslører, at der mangler plads til 16 børnehavebørn og 14 vuggestuebørn allerede i december 2018. I juni 2019 mangler 46 børnehavebørn og 11 vuggestuebørn en plads.

Forældre og pædagoger skal dog ikke forvente, at der bliver bygget et nyt børnehus lige med det samme, fortæller Jutta Nielsen (Ø), der er formand for børn- og skoleudvalget:

- Vi skal jo ikke se det som et problem, men som noget glædeligt og en udfordring, der ikke kan vente med at blive løst til om et år. Det er lige nu, der er for mange børn i Kerteminde. En ny institution har ikke været på tale, for det kan vi ikke vente på. Det skal løses i løbet af nogle måneder, fortæller hun.

- Vi skal jo ikke se det som et problem, men som noget glædeligt og en udfordring, der ikke kan vente med at blive løst til om et år. Det er lige nu, der er for mange børn i Kerteminde. En ny institution har ikke været på tale, for det kan vi ikke vente på.
Jutta Nielsen, formand for Børn- og Skoleudvalget.

Svært at overholde loven

På det seneste møde i børn- og skoleudvalget blev politikerne orienteret om forholdene, og de bad om de nyeste befolkningstal og forskellige løsningsmuligheder. Jutta Nielsen forventer, at der træffes en beslutning allerede på det kommende udvalgsmøde.

- Der er forskellige ting i spil. Måske vælger vi at sætte nogle bygninger i stand til formålet. Vi har den gamle Børnegården, der i dag er familiehus. Man kunne forestille sig, at man lavede en afdeling i skoven, hvor børnene på skift kom ud, og man kunne også forestille sig, at man kunne sætte en pavillion op, indtil der kommer en varig løsning. Men alle de ting skal der først laves beregninger på, og vi skal i dialog med institutionerne først, fortæller hun.

Særligt Balders Hus, der ligger i den vestlige bydel, overstiger i perioder maxkapaciteten og har svært ved at overholde lovgivningen om minimum fire kvadratmeter pr. barn. Det er dog ikke noget, børnene mærker til, fortæller daglig leder Britt Troelsen:

- Vi er i forvejen et hus, der er meget ude, fordi vi har så meget dejligt udenomsplads. Derfor er det ikke noget, børnene har mærket til. Vi har også lavet førskole-grupper sammen med Fjordvang, som har været samlet på Strandgården. Men der er pres på, og det skal selvfølgelig løses, fortæller hun.

Stor fejl at lukke børnehaver

I 2010 besluttede byrådet i Kerteminde at lukke to centrale børnehaver i Kerteminde, Fyrrevænget og Mølleløkken (der nu er privatbørnehave). En stor fejl, mener Jutta Nielsen:

- Hvis du spørger mig som politiker og ikke som formand for udvalget: Ja, det var en stor fejl at lukke de børnehaver - og Fjordvangskolen for den sags skyld. Mange kommuner har været alt for hurtige til at lukke skoler og daginstitutioner. Hvis vi skal være en god bosætningskommune, skal vi også tilbyde nogle gode dagtilbud og skoler, fortæller hun.

Det er ikke kun i Kerteminde, at børnene mangler plads. I Munkebo måtte en børnehave for et halvt år siden lukkes på grund af skimmelsvamp, og byrådet har sat 26 millioner kroner af til en ny børnehave, som man forventer står færdig i 2020. Meget tyder dog på, at de penge ikke slår til, vurderer forvaltningen:

- Vi må tage det med til budgetforhandlingerne. Når nu vi har besluttet, at nybyggeriet skal opføres ved den eksisterende børnehave Columbus, nytter det jo ikke, at der ikke er råd til at renovere den i samme ombæring, fortæller Jutta Nielsen.

Et positivt problem har ramt Kerteminde: Tilflyttere med børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce