Et godt formål


Et godt formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DETKOM nok som lidt af en overraskelse for de fleste, da socialudvalgets formand Marianne Machon tidligere på ugen forklarede, at socialudvalget og socialforvaltningen ikke fører kontrol med de 220.000 kroner, som udvalget hvert år udbetaler til frivilligt, socialt arbejde.

Som det vartilfældet sidste år for mindst to af kommunens foreninger, Alzheimerforeningen og integrationsforeningen LINK. De fik henholdsvis 20.000 og 30.000 kroner til aktiviteter, brugte kun en del af pengene og lod resten ligge i foreningens kasse. Og det er helt i orden, for så har foreningen lidt at gøre godt med. - Og vi kan godt fornemme, om vi får noget for pengene, udtalte Marianne Machon.

IKERTEMINDE udbetaler kommunen 115-midlerne kontant forud, og foreningerne skal efterfølgende ikke aflevere regnskab for aktiviteten. Kommunen tjekker heller ikke, om pengene er gået til det ansøgte formål. Det gør socialudvalgene i Munkebo og Langeskov til gengæld - og det burde man selvfølgelig også gøre i Kerteminde.

Ellers misterpolitikerne jo helt den politiske kontrol med, hvilke sociale aktiviteter, man ønsker fremmet. Og det nytter ikke at argumentere med, at pengene går til et godt formål - det er sagen uvedkommende. Både LINK og Alz-heimerforeningen har de mest ædle formål - nemlig at hjælpe og støtte borgere i nød. Men derfor kan politikerne vel godt forlange et regnskab og tilbagebetaling af overskydende penge, som kan gøre godt et andet sted. Sådan som kommunen forlanger af de fleste andre foreninger, der får tilskud - og som også kan hævde, at de deres aktiviteter tjener et godt formål.

SAGENERdukket op som en udløber af en indædt strid mellem LINKS bestyrelse og samfundsterrieren Carsten Ringsmose,Harn-drup, der har endevendt foreningens regnskaber, medlemsoplysninger og aktiviteter. Det har fået en vred formand Laila Finsen til at lukke af for oplysninger om foreningen. Det klæder hverken foreningen eller formanden - det er trods alt skatteyderpenge, foreningen forvalter. Og en velfungerende forening og en velfungerende kommunal forvaltning burde kunne holde til at blive snappet i haserne af en terrier.

Ringsmose hævder selv, at hans hasesnapperi i Kerteminde også tjener et godt formål. Nemlig at undersøge, om skatteydernes penge bliver brugt rigtigt - når nu kommunen ikke gør det. Og det kan han vel egentlig have lidt ret i...

Henrik Mohr er Fyens Stiftstidendes lokalredaktør i Kerteminde.

Et godt formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce