Et ægte liv i Teaterhuset


Et ægte liv i Teaterhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GÆSTESPIL:Prof skuespiller optræder på Kertemindes amatørscene

KERTEMINDE: Hun var fattig. Hun tiggede og drak for meget brændevin. Og så var hun mor til en af verdens største digtere, H.C.Andersen.

I morgen aften på Teaterhusets skrå brædder opfører den professionelle skuespiller Agnethe Bjørn monologen 'Et ægte liv', som er et portræt af Anne Marie Andersdatter - den odenseanske kvinde, der fødte den verdensberømte eventyrdigter for snart 200 år siden.

Det er Kerteminde Amatørteater, der i anledningen af jubilæumsåret har valgt helt ekstraordinært at hyre truppen fra teateret Katakomben i Odense, selv om amatørteaterforeningen normalt ikke opsætter professionelle forestillinger.

- Når man interesserer sig for H.C. Andersens eventyr hele dette år, skal man også have baggrunden med, siger Jonie Kristensen fra KATs bestyrelse.

Et hårdt liv

Bestyrelsen har hyret Agnethe Bjørn, der er chef for Katakomben til en enkelt gæsteforestilling.

Monologen, der varer 50 minutter, foregår i H.C. Andersens mors seng på fattiggården, hvor hun endte sine dage.

Hele stykket venter hun på, at sønnen skal komme på besøg. Han kommer aldrig. I ventetiden gennemlever hun sit liv.

- Det er et forfærdelig hårdt liv. Jeg prøver at gøre hende så sympatisk som muligt. Jeg holder meget af hende, knap så meget af hendes børn, siger den jyske skuespiller, som beklager, hun ikke kan spille rollen på klingende fynsk.

Anne Marie Andersdatter giftede sig med skomager Hans Andersen to måneder, før sønnen Hans Christian blev født. Det er dog langt fra sikkert, at det er ham, der er faderen. Hun giftede sig kun for at give sit barn et ægte liv - deraf titlen. Anne Marie var nemlig selv uægte barn og af en slægt, hvor de fleste kvinder ernærede sig ved prostitution.

Forestillingen er både humoristisk og dramatisk, lover Agnethe Bjørn, der spillede stykket i Odense i efteråret.

Det er den 65-årige skuespillerindes 40-års jubilæumsforestilling.

Stykket, der er skrevet af den tidligere journalist ved Fyens Stiftstidende forfatteren Svend Erik Sørensen, er blandt andet lavet over morens breve til H.C. Andersen, som er de eneste fra deres brevveksling, der er bevaret.

Billetter til forestillingen kan købes hos Matas eller i døren.

Et ægte liv i Teaterhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce